Tänk om....

Igår när jag var och fikade med Harry berättade jag att istäningen skulle börja idag, vilket ledde till följande diskussion.

Harry: Tycker du fortfarande det är roligt med konståkningen, eller gör du det bara för alla gratisresorna?
Jag: Gratisresorna?!
Harry: Jamen skojar du eller? Ni betalar väl inte själva när ni ska åka till VM och sånt?
(Jag bara skrattade åt hur skev hans uppfattning var)
Harry (ironiskt): Men vad får ni? Typ en macka efter träningen, är det allt eller?

Haha.. jo, en macka efter träningen finns det kanske för hoppningsvis, men det är ju isåfall en macka man har fixat själv på mprgongen och burit med sig i väskan hela dagen.
Måste ju erkänna att det faktiskt känns lite orättvist att några timmar efter denna diskussion se ett inslag från DN-galan på TV. För att DN-galan ska stå sig i konkurrens med andra stora tävlingar världen om är det viktigt att de får några stora namn som är med och tävlar. Den de pratade om i just detta fallet var Tyson Gay. Han blir betald en summa för att komma dit under några dagar, göra några presskonferenser och prestera efter sin förmåga i loppet. Vad handlar det då om för summa? Den ansvarige verkade lite förtegen om denna info, men han jämförde med tennisspelarna i Båstad som fick 75 000 euro, och han avslöjade att det i detta fallet handlade om mer pengar än det.

Killen får alltså sådär 800 000 kronor bara för att ställa upp. Råkar han sedan vinna får han naturligtvis prispengar utöver det.

Men svaret på frågan som Harry ställde till mig kan ni nog iallafall räkan ut själva?!


Kommentarer
Postat av: camilla

Drt är igentligen förjävligt att det ska vara så.. Att ni måste BETALA för att ställa upp och representera sverige visst ni får en summa av svenska varje år till vm i bidrag men ni får ju fortfarande betala resten av säsongen och allt annat. Om man ser det från tävlingsisdan så är ni väll det enda laget av alla sporter i HELA sverige som aldrig hamnat utanför pallen och nu blir inte ens uppmärksammade på idrottsgalan men fotbollen fåt pris varje år och dom tar sig inte ens vidare från gruppspelet visa gånger om dom ens blir uttagna! Well frustration!! men hoppas att du mår bra och fotfarande tycker det är roligt =) kram fjant

2009-08-03 @ 10:47:07
URL: http://cutefjant.blogg.se/
Postat av: En mamma

Fick kommentaren när min dotter åkte i Surprise av en släkting "hon får väl betalt för att delta! !!!

No more comments

2009-08-06 @ 08:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0