Framme i Kina

Då var man till slut framme i detta enorma land.
Ni som tror att det är kallt hemma i Sverige kan glömma det.. outfitten i förmiddags var tights, mysbyxor, överdragsbyxor, 2 linnen, en fleece, hood-tröja, vinterjacka, vantar, halsduk och mössa.
Då var det ändå lite kallt i slutet.

Vår resa hit gick utan problem..
I Peking skulle vi byta plan för att resa vidare till Harbin. Tydligen är tre timmar ganska lite tid att ha mellan två plan, så vi fick specialbehandling från det att vi klev av planet. Kineserna är väldigt trevliga och hjälpsamma, och väldigt måna om att allt ska vara bra. Är det något som inte stämmer blir de dock lite väl hysteriska över att fixa det.
När vi äntligen kom till vårat rum t.ex så funkade inte elektriciteten på toaletten, efter att vi sagt till en av volontärerna så var det snart fyra personer inne i vårat rum för att fixa detta. För att inte tala om hur upprörda de blev när det slutade fungera igen.

Vi bor på ett enormt universitetsområde. Här bor alla de som håller på med issporterna, alltså ishockey, curling, konståkning och speedskating. Ryktet säger att vi inte kommer få lämna universitetsområdet förutom för att träna och tävla.. vilket inte känns så väldigt kul, med tanke på att det är först på torsdag som vi åker tillbaka till Peking.
Man kan undra hur många volontärer/arbetare de har till detta arrangemanget, överallt är det fullt med kineser som ska hjälpa till. Ett exempel är matsalen, då står det först fyra stycken som hälsar välkommen innanför dörren och visar att man ska gå upp för trappan, sedan står det två till ovanför trappan som visar vägen in i matsalen, och väl där inne står det fyra andra som också säger hej och välkommen.

Imorse var det en välkomstceremoni för de länder som kom igår. På vår ceremoni var det vi, Turkiet, Estland och Grekland. Det var högtidligt med blommor, tal och musik, och våra fyra flaggor hissades.
Nu blir det lite paljettsömnad innan vi ska gå och äta igen, och sedan bär det av till invigningen. Det var riktigt häftigt i Turin för två år sedan, och något säger mig att Kineserna inte är sämre på det här.

Ska försöka uppdatera bloggen så ni vet vad som händer här.
Älskling.. detta var nog inte så kul inlägg,för du har redan läst det mesta i ditt mail, men saknar dig iallafall!!


Kommentarer
Postat av: Matilda

Heeej! Roligt att få läsa om hur du har det! Kineserna verkar vara ett spännande folk =D. Nu ska jag iväg på tävling... Kram!

2009-02-18 @ 12:47:41
URL: http://kanadabloggen.blogspot.com
Postat av: Helena

Hej hej! Va kul att du kommer skriva lite om er vistelse där... Det finns ju en anledning till att Kina är ett av de folk som har väldigt låg arbetslöshet. Hoppas era träningar kommer gå bra nu innan tävlingen! Önskar att man kunde vara där med er! Kram kram

2009-02-18 @ 19:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0