...

Kroppen känns galet seg och det ska bli riktigt skönt med en träningsledig dag imorgon.

Dagen har förutom träning innehålit städning, och då menar jag verkligen städning! Det är skillnad på att "plocka undan" och att verkligen städa. Nu skiner vårt kök och badrum och imorgon tänker jag ta tag i vardsagsrummet och sovrummet. Sedan kan iaf städbehovet bli en ursäkt till att skjuta upp hemtenta pluggandet.
Har inget schemalagt i skolan förrän Torsdag, så därför är målet absolut att vara klar med båda tentorna tills dess.



Denna bild och andra roliga kan man göra på PhotoFunia, gå in och testa!!


15 minuter sport

Jag brukar inte titta på sporten på TV, men idag väntade jag på att få sätta på desperate housewives dvd:n så gjorde Johan sällskap i soffan.. Fick min förklaring till varför jag inte brukar se det..

15 minuter.
Bestod av:
13 minuter ALLSVENSK fotboll..
30 sekunder damfotboll - LANDSLAGET
1,5 minut tennis, Robin Söderling, VÄRLDSELIT

Jag tycker faktiskt det är jättekul med fotboll, så det är inte det..
Det är bara tragiskt att fördelningen ser ut sådär när det finns såååå många andra sporter som borde få lite uppmärksamhet också.. och neeej, jag pratar inte bara om konståkning nu...
Och att allsvensk fotboll får 13 min, och landslaget en halv... för att de är tjejer..


Träningstisdag

Oj oj oj sicken dålig uppdatering det vart här då..
Sitter just nu och häller i mig lite kaffe och ska strax gå bort til Mc Donalds för att bli upphämtad av Jossefin. Fysträning i Skatås följt av två timmars isträning i Kortedala är vad som står på planeringen denna tisdagskväll.
Har precis laddat in massa filer från min pulsklocka på datorn, lätt att man fastnar och sitter och granskar.. Inser dock att jag ska försöka bli bättre på att lägga in filerna direkt så man kan skriva lite mer ingående vad man gjort och vilken känsla man hade..

Annars är det full fart med isträningar och skola..
Hade en supermysig lunch idag med Hanna på köttbullekällarn.
Väckte allt endel gymnasieminnen till liv, då jag, Hanna och Ellen ofta åt där på måndagarna mellan skolan och träningen. Tror knappt jag varit där sedan dess..

Nu blir det till att packa... vattenflaska, torra träningskläder, frukt, iPod....
Liten minneslista till mig själv bara =P


Tex mex-böngryta med korv

Här kommer receptet från igår, som jag dessutom precis intog till lunch i form av rester.
I tidningen föreslog dem rostade tortilla bröd och skivad gurka som tillbehör, men jag hade inga tortillabröd hemma, så vi åt ris och isbergssallad till.
Johan tyckte också om maten, så det kommer nog definitivt göras igen.

För 4 personer:
Skala och hacka en gul lök. Skär 300 g chorizo i slantar.

Fräs löken i 2 msk olja i en stekpanna i 2-3 minuter. Tillsätt korven och fräs i ytterligare 2-3 minuter.

Blanda 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 420 g), i burk krossade tomater (ca 400 g) och 1 påse tacokrydda (40 g) i en gryta. koka 2-3 minuter.

Häll blandningen över korvfräset.
FÄRDIGT!!

För de som undrar kom receptet alltså från ICA's tidning Buffé.


Jag har gjort något dumt..

Jag personligen tycker väl inte det var så dumt,
men min plånbok, min hemtenta och min ostädade lägenhet är inte jätte förtjusta..




Ny maträtt och alldeles för lite plugg

Ja, det har hänt alldeles för lite på hemtentan idag också. Blir så irriterad på mig sjlälv.
Egentligen är den inte ens speciellt svår. Kan alla svaren, eller vet iallafall vart jag ska hitta dem.. gäller bara att sätta sig ner och formulera det.
Det är helt sjukt hur oeffektiv jag är när jag egentligen inte känner någon press. Egentligen borde jag väl det, för det hade VERKLIGEN varit att föredra att vara klar med hemtentorna innan projektarbetet drar igång. Men min hjärna verkar bara koppla att det nästan är en månad tills de ska vara inlämnade, och därför vägrar den känna sig stressad.

Förvörigt testade jag en ny maträtt till lunch idag. Ett recept som jag hittade i senaste numret av Buffé. Ska lägga upp receptet sen men kan avslöja att det var chorizo, vita bönor, tacokrydda m.m.
Jag tyckte det var jättegott, men så brukar det ju vara med det mesta. Inväntar Johans betyg innan jag avgör om det blir en maträtt som får stanna..
Johan ligger förövrigt däckad i sängen. Kom hem vid tio från jobbet och mådde skit efter svininfluensavaccinet som han tog igår. Sedan dess har han sovit.. Johan brukar ju iof kunna sova mer eller mindre hur mycket som helst, men ändå, det känns lite väl mycket nu, klockan är ändå snart fyra..
Detta får ju en att fundera lite över det där med vaccinet alltså..


Självdiciplin = noll

Funderar på om det finns någon slags kurs eller nåt i självdiciplin. Isåfall borde jag nog allvarligt överväga att gå den. Målet med dagen var att komma igång med hemtenta nr ett.. ni kan antagligen gissa själva hur det gått.
Har iof skrivit liiiiite, lite på en av frågorna, men har framförallt gjort tusen andra saker.
Iof ganska bra saker, typ handlat, slängt skräp, lagat mat, städat, diskat m.m.... men det var ju liksom inte det som var tanken med dagen.

Nu är det dags att dra på sig träningskläderna och bege sig till Skatås för lite fysträning med bästa laget. Härligt det ska bli.. Imorgon får det verkligen bli nya tag!!


Skönt besked..

Läste i en klasskompis blogg att hon fått reda på tentaresultatet och loggade naturligtvis direkt in på vår studentportal. Usch, hann verkligen få ordentligt ont i magen innan jag fick upp rätt dokument, men det var visst helt onödigt. Ett fint betyg i två bokstäver stod efter mina fyra sista siffror.. Shit vad skönt, jag trodde nog faktiskt inte att det skulle räcka till VG. Eller ja, sjukt svårt att avgöra faktiskt.
Hade lätt vart nöjd med G, men det här känns ju naturligtvis ännu bättre.
Hade det inte vart träning både ikväll och imorgonbitti hade det nog nästan vart värt att fira lite.

Idag skulle jag gått upp klockan sju och tvättat.. Vaknade vid tio någon gång av ett sms från Emelie där hon undrade om vi skulle ses.. Hm, dagens tvätt/städ/plugg-planer har det inte blivit så mycket av, men väl någa trevliga timmar med Emelie.
Man får ju faktiskt passa på när hon är hemma från Växjö.
Vi testade nya cafét i Kungälv. Riktigt fräscht och trendigt var det, och jag åt ebn sjukt god sallad med kyckling och massa annat gott.

Nu är det hög tid att bege sig till ishallen för två timmars träning och sedan lite lagmys.


Kvällslöpning och fotboll

Igårkväll sprang vi intervaller i Skatås med laget.. var så skönt att springa i mörkret, så efter någon timmes pluggande förut blev jag riktigt sugen på att ge mig ut idag också.
Blev varken långt eller snabbt, vilket väl var bra, med tanke på att det egentligen är träningsledigt idag, utan verkligen bara feel-good löpning..
Jag och iPoden helt själva i mörkret.. riktigt skönt..
dock dök samma störningsmoment som igår upp efter ett tag... hm..!!!

Nu är det förstås fotboll som gäller här..
Heja Malta!!



Solig tisdagsmorgon



Värsta sköna sovmorgonen idag. Skolan börjar inte förrän klockan ett.
Dagens föreläsning: Fysisk aktivitet och hälsa
Låter ju inte helt ointressant.. ska nog bli kul.

Sedan blir det både fysträning och isträning ikväll. Antagligen startar vi med julprogrammen. Kommer som vanligt åka ca 10 uppvisningar på Jul på Liseberg. Alltid lika kul att vänner och andra intresserade får en chans att se oss på hemmaplan. Extra kul i år med alla klasskompisar från hela Sverige som jnog fortfarande inte riktigt förstått vad teamåkning är.


Lyxig måndagsmorgon

Jag och Johan var uppe supertidigt för att åka in till stan och lämna in vår bil som aldrig tycks sluta krångla.
Detta resulterade hursomhelst i en lugn och skön morgon här hemma.
Vi har just ätit frukost tillsammans, med nybakade scones. Lyxigt värre. Verkligen inte alla veckor som börjar på ett sånt sätt..

Helgen har också varit super. Fredagskvällen blev väl lite sisådär men lördagen var grym, trots tråkigt resultat på fotbollen. Men jag är ju en sådan där person som aldrig slutar hoppas, så jag litar på att Malta spelar oavgjort =P



Bild lånad från Jenna där jag även hittade receptet


Laddar för fotboll



Ska strax in till stan och träffa goaste klasskompisarna för lite middag på Vasastan innan det är dags för ödesmatchen. Johan har redan dragit iväg på förfest med sina kompisar, så jag sitter här i min ensamhet. Skivan med fotbollslåtar från EM-resan till Österrike förra sommaren spelas på högsta volym.
Jag kan inte kalla mig ett fanatiskt fotbollsfan, men efter besök i Berlin och Österrike under de senaste VM och EM tycker jag iallafall att det är sjukt kul när det gäller landslaget. Eftersom förlust ikväll mer eller mindre innebär att det inte blir något VM för Sverige nästa sommar så bryr jag mig faktiskt extremt mycket om resultatet idag.
Sverige klädsel på och grym stämning =)



Innsbruck, Österrike sommaren 2008, efter Sverige-Spanien


Helg på intågande

Välidgt snart är det helg.. en, förhoppningsvis intressant, föreläsning på 1,5 timme, och sedan 1,5 timme fysträning först bara. Kommer definitivt bli en roligare helg än förra då jag bara låg hemma och kurerade mig.
Ikväll blir det födelsedagsmiddag på Hard Rock för Carro och Lina, och imorgon blir det ju förstås fotboll.. Vi (klassen)  har bokat bord för mat på Vasastan för 20 pers och sedan kommer ännu fler dit tills matchen börjar.
Riktig kalashelg på g alltså... det gillar vi =)
Nu blir det att promenixa till bussen... måste införskaffa mig en termometer som fungerar.. solen skiner ute, men man har ju ingen aning om hur kallt det är..

Ha en super fredag allihop!!


Idag kom det ett paket...

Idag kom kläderna jag beställt från HM. Två jättesöta klänningar, som båda var för stora =(
Jag tycker faktiskt det e konstigt, det var storlek 34 på båda, och ändå var de för stora, fast jag egentligen mer är en 36:a. Verkligen tråkigt, för det finns dessutom många som är mindre än mig, som alltså antagligen absolut inte kan hitta kläder på HM.
Blir ju iallafall billigare nu när det blir till att skicka tillbaka dem två. Fick även en jättemysig rosa polo pull-over, som ni kan se på bilden nedan, och den var iallafall lagom. Kommer nog bli en favorit i höst och vinter.
Kjolen på bilden är också ny, men den är ett fynd från Tradera =)



Har även tagit mig tid att gå till frisören idag.. såå skönt, och det var verkligen inte en dag för tidigt.
Ville göra något annorlunda än bara ljusa slingor denna gången. Det syns inte så bra på bilden, men det blev ganska mycket mörkare än innan. Nästan lite väl mörkt kanske :S
Johan tyckte iallafall att det var fint, så det var väl tur det.

Idag är det träningsledigt, vilket känns ganska bra, för min kropp verkar protestera lite efter dessa två dagar. Kanske var förkylning ändå inte helt borta..? Men jag har tagit det lugnt ändå, så det ska nog inte vara någon fara. Längtar tills jag känner att jag mår helt hundra igen, är sjukt sugen på en löprunda. Väldigt många i klassen som anmält sig till Göteborgs-varvet.. det gillar vi =)


Äntligen



Äntligen ska jag åka till ishallen och träna igen, känns så skönt att må bättre.
Johan är förstås lika ynklig som alla förkylda killar/män. Jag har visat hur man egentligen ska bete sig när ens partner är sjuk och serverat honom mackor och saft i sängen. Någon sådan service har det inte varit tal om den senaste veckan när det var ombytta roller.. då lät det snarare: äh, du e väl inte sjuk? Från hans sida =P


Godmorgon måndag..

Ny vecka, nya möjligheter..
En bättre vecka än förra hoppas jag på, för nu har jag nämligen friskförklarat mig själv. Dock verkar jag ha smittat Johan. Han gick och la sig lite snuvig och vaknade BRAKförkyld... han lät faktiskt värre än jag har gjort på hela tiden. Men det bröt ju ut snabbt som sjutton, så förhoppningsvis kan det gå över fort också.

Kunde inte somna igårkväll och gick därför upp och kollade datorn lite. Hade fått ett svar från en klasskompis som hon avslutade med att det var läggdags eftersom vi ju skulle vara så tidigt i skolan idag.. Hm... jag tyckte inte kvart över tio var speciellt tidigt, men tänkte att det kanske var bäst att kolla schemat..
Jag skulle inte alls vara i skolan kvart över tio idag, utan 8.30 till 10. Så det var ju himlans tur att jag upptäckte det, annars hade det ju inte gått så bra.

Är inte riktigt van vid att gå upp såhär tidigt längre, antagligen är det svinkallt ute..!!


Ishallen imorgon

Mår nästan helt bra nu, övervägde faktiskt att åka till träningen, men med tanke på att denna förkylningen gått upp och ner som värsta berg och dalbanan så valde jag att inte riskera något.
Har haft massa mer energi idag, och något som ofta händer efter att jag varit sjuk är att jag blir sugen på att städa. Känns bra att få det rent och fräscht runt sig och städa bort "sjukdomen".
Så nu är det jättefint här och vi har myst med lite god mat, tända ljus och Ensam mamma söker.

Imorgon blir det alltså med största sannolikhet ishallen. Hoppas såååå, har saknat alla.
Ska bli extremt skönt att röra lite på sig igen, känner mig helt förslappad nu =P
Imorgon är det även skola mellan 10.15-11.45.  Ingen speciellt lång dag alltså, men det passar bra med en mjukstart på veckan nu ju..
Sängdags nu.. ska se till att fortsätta sova mycket nu så kanske man slipper fler förkylningar..


Film: Knowing




Eftersom Johan övergav mig ikväll har jag roat mig med att se på film.
En smidig, men lite farlig (lätt hänt att det blir dyrt) tjänst i vår TV är att man kan hyra film, så jag klickade hem Knowing. Helt klart en sevärd film. Dock lite i läskigaste laget för att se ensam, hade gärna haft någon att krama lite till och från.
Oväntat slut, som kanske inte riktigt höll samma klass som resten av filmen, men som sagt, helt klart värd att se.


Kul lördag... inte..

Jahopp, det här var ju skoj..
Har suttit hela dagen och väntat på att Johan skulle sluta jobba så vi kanske kunde mysa till det lite
med någon bra film och lite mat.. Men när han väl kom hem så var han hemma isådär en kvar. Lagom länge för att äta upp det lilla godis vi hade kvar från igår. Sen skulle han iväg och träffa några kompisar och bowla.

Åh... jag vill vara frisk!!
Ikväll hade planerna varit shlagerfest och utgång på Gretas med ett gött gäng från klassen, men icke.. istället får jag sitta här och tycka synd om mig själv framför TV:n.
Inget vidare, men förhoppningsvis leder det till slutet på denna skitförkylning..



SAKNAR ER!!!!


Nu vill jag träna!!

Nu vill jag att den här jäkla förkylningen ska ge med sig..
Jag blir helt galen när jag inte får träna ju. Som vanligt när man är sjuk blir man mer pepp än nånsin på att ge sig ut och springa eller nåt.. Bara för att man inte får :/

Första tentan igår då... Tror nog att det gick bra, men vi får väl se.
Var så "vida" frågor, så det var lite svårt att veta vad man egentligen skulle svara på exakt, så det kan ha blivit jättebra svar eller helt fel. Hoppas på det bästa!!
Är underbart skönt att det är gjort iafall.

Mindre kul är att redovisningen för projektarbetet i nästa kurs är när jag är i Österrike på träningsläger..
hm... verkade inte vara så poppis att vara bort den dagen, men vi får hoppas att landslagsläger är en godkänd ursäkt. är ju trots allt till viss del ett idrottsprogram jag läser, så man kan ju tycka det...

Nu blir det lite te och allmänt slappande innan det är dags för idol.
Vill bli frisk nu juuuuu......


RSS 2.0