Filmkväll

Har haft en riktigt slapp dag.
Förutom en promenad i regnet på 1,5 timme tillsammans med ljudbok på iPhonen så har det inte hänt mycket.
Däremot har vi hunnit med två stycken filmer. Först Himlen är oskyldigt blå, om Martin som åker till Sandhamn för att sommarjobba men blir indragen i en knarkhärva. Sedan Life as we know it, som handlar om två personer som helt oväntat får ta hand om sina bästa kompisars barn när föräldrarna dör i en olycka.
Himla bra filmer båda två, kan starkt rekommenderas!!

 




Frukost framför TV:n inför busy day

Sitter i soffan med en kaffekopp och tittar på Gomorron Sverige som har hälso- och viktspecial.
Inga nyheter för mig direkt, men det är alltid intressant att höra hur saker framställs.
Om en stund ska det också komma en gäst som varit kund hos Itrim. Jag vet inte alls på vilket sätt det ska vinklas, om hon är nöjd eller missnöjd över vår verksamhet.
Intressant att höra ska det bli iallafall.

Idag har jag ganska mycket att göra. Imorgon ska vi ha en redovisning.
Jag har intervjuat pappa om allt han ätit dagen innan, och imorgon ska vi alltså ha redovisning, och då ska jag ha lagat upp all den maten som han ätit.
Som tur är har ju min far inga superkulinariska kunskaper, så det är inga avancerade grejer jag ska göra, men det blir ju såklart en del meck för att få ihop maten från en hel dag ändå.

Sedan har jag även tvätttid och det hade inte vart fel om man han med lite tentaplugg. Och detta ska helst hinnas med innan klockan fyra, för då ska jag åka och jobba...


Käkar lunch med lillebrorsan

img_0416 (MMS)

Käkar lunch med lillebrorsan


SMS-inlägg

img_5806 (MMS)


Mysig uteservering, ett glas vin och en bo...

img_0703 (MMS)

Mysig uteservering, ett glas vin och en bok.. Stockholm funkar ju rätt bra själv också.


Kom fram till Hornstull lite tidigt, men d...

img_1862 (MMS)

Kom fram till Hornstull lite tidigt, men det gör inget. Solen skiner, så jag står nere vid vattnet och njuter lite. Hade en superkväll igår med min kusin Marcus och hans fina Maria. Ska berätta mer om det senare.  Nu är det dags för ännu en utbildningsdag :)


Dag 2

Dag 2 på utbildningen avklarad.
Idag har vi snackat försäljning, varusortiment och datasystem.
Har även haft provsmakning på alla produkter vilket känns jättebra då kunderna ofta frågar vilka smaker som är godast.

Nu sitter jag och väntar på att min kusin ska ringa, så ska vi ses en sväng.
Vet inte riktigt vad han har planerat för kul.
Förövrigt så sprang jag på honom under min löprunda igår.. hur otippat som helst. Av alla människor som bor i Stockholm så såg jag honom ca 1 timme efter att vi sms:at med varandra.

Imorgon blir det troligen ännu mer roligheter.
En tjej som går kursen har en kompis som jobbar på Wallmans salonger och vi kommer eventuellt få ett supererbjudande, 3-rättersmiddag och show för 150 kronor.
Jag håller verkligen tummarna.
Har hört talas om Wallmans flera gånger och det hade varit så roligt att få prova på det. 150 kr är ju ett helt otroligt pris också isåfall, äta måste vi ju ändå göra, och middagarna får vi stå själva för under veckan.
Kul att hitta på något roligt tillsammans med de andra deltagarna på utbildningen också.

Nu ska jag passa på att läsa lite i en ok vi fick igår. Vi fick nämligen lite läxa tills på torsdag, så är väl lika bra att göra det nu, ifall det nu blir ute sent imorgon också.


Pasta på Vapiano och löpning runt Kungsholmen


Utsikt från Sankt Eriksbron påväg till löprunda på Kungsholmen

Idag har Stockholm verkligen vuxit i mina ögon!!
Blev en riktigt bra kväll tillslut.
Åkte in till stan och strosade runt lite planlöst. Tittade på folk och fina hus. Sedan skulle jag gå för att möta Amelie och då såg jag plötsligt jääääättemycket folk med massa kameror.
Gick för att kolla vad det var som hände, och allt folk stod utanför Filmstaden Sergel där det var förhandsvisning av nya Pirates of the Carribean filmen som har världspremiär på onsdag.
Massa kändisar!!!

Efter lite kändisspotting gick ja vidare för att möta Amelie på Vapiano vid Kungsbron.
Har hört talas om dessa restauranger innan, då jag har en kompis vars ex har jobbat där, men har aldrig besökt någon. Oj, vilket härligt koncept. Man valde en pastarätt och sedan lagade dem till den framför ögonen på en. Supergott och helt klart prisvärt!!

Amelie tipsade om löpning runt Kungsholmen, så efter vår middag bytte jag om och begav mig iväg.
Beundrade solnedgången över vattnet. Även om jag faktiskt blev nöjd med bilden här ovan så var det ännu vackrare i verkligheten. Och vilket härligt ställe att springa på. Fullt med folk i alla åldrar, färger och former som alla promenerade eller sprang, trots att klockan närmade sig halv tio.

En helt klart godkänd första dag i huvudstaden!



Ensam i huvudstaden

Dagens konstaterande är att jag känner alldeles för lite folk i Stockholm.
Vi slutade tidigare än schemat visade idag på utbildningen.
Mycket tidigare..
Härligt.. en eftermiddag och kväll i huvudstaden.
Ja det låter ju super... om man hade haft någon att spendera den med..
Ska träffa Amelie någon dag för fika eller middag, men har ju fyra kvällar att fylla ut..
Någon om läser här som bor i Sthlm så hojta!!

Första dagen på utbildningen var iallafall bra, förutom att jag började med att komma 1,5 timme sent.
Inte mitt fel.. Först en kvarts stopp med tåget pga tekniskt fel och sedan blev det något fel på dörrarna så att de inte gick att stänga så då var vi tvugna att köra i reducerad fart resten av vägen till Stockholm.
Jaja.. jag tror inte jag missade allt för mycket..
När jag kom pratade de om övervikt- och fetmaläget i Sverige och det har jag ju hört x antal gånger i skolan.

Ser verkligen fram emot resten av veckan, men som sagt, har någon lite förslag på vad jag kan göra på kvällarna så säg til!!!


Jobbsöndag

Idag gör jag min första öppning på jobbet.
Eftersom jag inte var helt hundra på allt så åkte jag hit lite tidigare så jag säkert skulle hinna med allt som ska göras innan det är dags för öppning.
Onödigt!!
Nu sitter jag här och har inget att göra.

Igår skulle jag och Sofie ut och sprungit igen, precis som förra lördagen. Men det blev inget med det. Jag lyckades nämligen med konststycket att försova mig.
Skulle hämtat upp henne klockan nio, och jag vaknade tio över nio.
Måste totalt ha stängt av mobilalarmet i sömnen.
Dagen blev bra iallafall, jag lyckades släpa mig ut själv istället på en lung löptur på ca 9 km. Kändes riktigt bra faktiskt.. en vecka kvar till varvet nu...

Sedan åkte vi ut till Johans kusin på en liten fika. Var mysigt att träffa Erika och Christoffer, och inte minst lilla Tore. Tyvärr var han sjuk så han var lite trött... stackarn.
Kvällen avslutades med god mat och Eurovision hemma hos mamma och pappa. Idag åker mamma tillbaka till USA så nu blir man inte bjuden på mat på ett tag igen.

Imorgon åker jag dessutom till Stockholm på utbildning i fem dagar.
Spännande!


Eric Saade


Imorgon hejar vi på den här sötisen

Jag missade kvalet igår eftersom jag var i ishallen, men vad jag förstår så var det en riktig rysare då Sverige blev uppropade på sista kvalplatsen. Dock såg jag lite av kval 1 i Tisdags och det var verkligen inte mycket att hänga i granen.
Hade vart lite kul om Sverige fick vinna.
Eurovision har väl lite töntstämpel sådär, men jag kommer absolut titta på det. Får väl se om jag lyckas få med mig Johan på det eller inte. Jag behöver en lugn helg i vilket fall med tanke på Göteborgsvarvet nästa helg.

Eurovision får mig också att tänka på en kille som gick i min klass förra året. Han var bisexuell och berätta för oss om att han och hans bögkompisar skulle ha schlagerkväll med paljetter och champagne. Och nu pratar vi inte om den stora eurovisiontävlingen utan båda kvalen. Även det kval där Sverige inte var med.
Jag tyckte det var hur underbart som helst!!


Fredagmorgon

Det händer sannerligen inte ofta, men idag vaknade jag när Johan gick till jobbet och kunde inte somna om. Resulterade i att jag gick upp 1,5 timme innan bussen ska gå.
Har duschat läääänge och sitter nu och äter frukost framför nyhetsmorgon.
Så himla lyxigt. Önskar att jag var en morgonmänniska, men det är det sista jag är tyvärr.

Det har verkligen varit fullt upp det sista. Ser att jag inte skrivit sedan i lördagsmorse.
Jag och Sofie lyckades iallafall skrapa ihop 18 km där på lördagsförmiddagen.
I måndags sprang jag, Mucko, Therese och Jessika Vårruset. Tror allt att mina 18 km från lördagen + tre timmars is på söndagskvällen satt lite i mina ben, för helt nöjd var jag inte..

Idag är det tentatime och sedan direkt vidare till jobbet.
Får väl se om det händer lite mer än förra fredagen.
På måndag ska jag åka till Stockholm på utbildning med jobbet också. Ska bli så himla roligt.
Förhoppningsvis ska jag lära mig en massa bra grejer också. I nuläget får jag ofta hänvisa till annan personal på jobbet eller ta kundens telefonnummer och be någon ringa upp dem, men nästa vecka ska jag förhoppningsvis kunna svara på mycket mer frågor själv.


Långpass i solen

Har precis fått lite frukost i magen. Ska snart möta upp Sofie så ska vi ut och springa lite.
Kommer nog tyvärr bli det enda långpasset innan Varvet.

Det ska bli lite intressant att se hur Varvet går i år. Har ju aldrig haft någon lång tid på mig att förbereda mig, med tanke på att VM alltid går i mitten av April, och innan dess är det inte tal om att lägga någon energi på att gå ut och springa. Men i år har löpträningen vart sämre än båda mina två tidigare år.
Men, men.. vi får se helt enkelt.
Idag är som sagt mer eller mindre sista chansen för oss att få till något som ens kan liknas vid ett långpass. Har inte helt bestämt hur långt det ska bli, men runt en 15 km iallafall.

Allt handlar ju om sitt sammanhang. 15 km är onekligen ganska långt för mig, men om jag tänker tillbaka på en diskussion från igår så känns det lite abborlunda.
Min nya chef håller på med ultratriathlon. Han skulle också köra ett långpass idag.
På cykel förvisso. Runt Vänern. 55 mil i runda slängar!!
Då kändes 1,5 mil plötsligt ganska så fjuttigt....


Fredag på Itrim

Idag är det sjukt lugnt på jobbet.
Nästan så att det är lite tråkigt, finns inget att göra ju.
Det är nog första gången jag jobbar en fredag och det märks verkligen skillnad att vi inte har några hälsouppföljningar eller gruppträffar på fredagar.

Vår redovisning i skolan imorse blev inställd pga att vår handledare blivit magsjuk.
Lite skönt kan ju  tyckas med tanke på att jag skulle ha en så fullspäckad dag, men fick ju inte reda på detta förrän jag kom till skolan.
Vi har ganska mycket inplanerat resten av terminen, så att hitta ett nytt datum som passa för alla kommer inte bli lätt för kursansvarig.
Jag och Therese hann plugga lite sjukdomslära istället, vilket väl inte heller var fel.

Någon kanske har missat vart det är jag börjat jobba.
Det är iallafall på Itrim Nordstaden.
Itrim är en motions- och viktminskningskedja.
Det är extremt roligt och inspirerande att jobba här och se alla fantastiska resultat som kunderna gör.
Här finns en lista med personer som bloggar om sin resa med Itrim.
Läs och bli insprirerad!!



Coopertest - check

Jaha, då var coopertestet avklarat för den här gången.
Gick helt okej ändå med tanke på att vi har haft tre veckors träningsledighet som uppladdning. Nu blir det hårdträning hela sommaren så det blir ett ännu bättre resultat i augusti.

Nu blir det sängen, har varit en ruskigt lång dag och imorgon är det fullt upp också.
Redovisning från 9-11.45, jobb 12-19 och isträning 19-21.
Tror jag behöver alls sömn jag kan få.


Skola och träning

Oj vad tiden sprang iväg.
Har suttit och skrivit på en inlämningsuppgift till skolan som faktiskt är jättekul.
Har intervjuat pappa om vad han ätit under en hel dag och håller nu på att analysera och föreslå förändringar.

Idag har det varit skola hela långa dagen. Vi jobbar för tillfället med att utforma en broschyr med kostråd för unga tjejer som tränar + att vi gjorde klart det sista inför vår redovisning om LCHF.
Kursen som vi håller på med för tillfället heter tillämpad näringslära och jag måste nog säga att det är den roligaste kursen vi läst hittils.

Efter att vi hade gjort klart LCHF-redovisningen samt det vi kunde för tillfället för broschyren så gick jag, Therese och Christina och satte oss på ett café och pluggade lite inför tentan vi har i sjukdsomlära nästa vecka. Det är ytterligare en välidgt intressant kurs. Känns kanske inte som att jag kommer ha supermycket nytta av den i mitt framtida yrke, men det är mycket intressanta saker man lär sig, och det känns som att man får mycket allmänbildning.

Idag hade vi även vårens första fysträning med laget. På torsdags ska vi ha coopertest, så därför hade vi bara lite lugn jogg idag + lite styrkeövningar. Var himla skönt att sätta igång igen. Är så mycket roligare att springa när man är flera ju.

Nu borde jag verkligen sova för länge sedan. Imorgon ska jag börja jobba klockan SEX! Förstår inte hur jag ska orka upp. Jag som hade svårt att ta mig upp imorse när jag inte skulle vara i skolan förrän klockan nio.


Tillbaka till kylan

Ikväll är det dags att stå på isen igen, för första gången sedan långprogrammet på VM.
Känns galet längesen.
Ska hursomhest bli skönt att komma tillbaka i lite vanliga träningsrutiner igen.
Skulle precis ta på mig skorna och åka förut när jag fick sms att träningen var ändrad och börjar 21 istället för 20.
Antar att det bara blir en timme nu istället för två.
Men, men.. det blir väl en skön liten mjukstart =)


Low Carb High Fat

Åh... vill bara lägga mig och sova.
Var som sagt och hjälpte till på ett bröllop igår. Det var jättekul, men oj vad mycket vi hade att göra, och jag var inte hemma och i säng förrän vid halv sex imorse.
Inte så konstigt att jag är trött alltså.

Sitter och pluggar lite nu. Vi håller på med grupparbeten om olika modedieter, och min grupp håller på att granska LCHF.
Verkligen intressant!!

För er som kanske inte vet vad det är så står LCHF för Low Carb High Fat. Dieten innebär att man drar ner på kolhydrater, och om man lever på en strikt LCHF-kost försöker man undvika allt vad kolhydrater heter. Man ökar istället intaget av fett, och då framförallt mättat fett, som den sortens fett som i dagligt tal kallas det "dåliga fettet".
Vissa personer som lever på strikt LCHF kost nöjer sig exempelvis inte med att dricka röd mjök utan häller dessutom i en skvätt vispgrädde för att göra den ännu fetare.

Det finns egentligen inte så mycket "riktig" fakta om dieten, utan man får mest läsa folks olika åsikter.
Ledsen att säga det här, men många av de som uttalar sig om dieten på diverse forum med mer, verkar ju rent ut sagt dumma i huvudet.
De medför inte direkt att man får en bättre bild av dieten, som jag redan från början var ganska så negativt inställd till.

Om någon som läser min blogg har egen erfarenhet, eller känner någon som provat på dieten så får ni jättegärna kommentera här eller skicka ett mail: [email protected]

Just nu håller jag på att läsa om LCHF-kost för barn.
Det är riktigt skrämmande tycker jag att folk provar extremdieter på små barn som växer.

Återkommer senare när jag fått lite mer kött på benen inom detta område.


RSS 2.0