Underbara torsdag

Idag har varit en bra dag. En riktig glad dag.
Tenta som gick kanon. Ett möte som jag vart lite orolig för som gick jättebra. Lunch och fika med underbara vänner.
Massa sol på det, och träning med bästa laget på kvällen.

Vissa dagar är bättre än andra. Idag var en sådan dag!


iPhone app

Som jag har väntat på att blogg.se skulle fixa en iPhone-app, och nu är den äntligen här.
Provskriver detta inlägg mest för att se hur det blir.

Dagarna är fyllda av träning och plugg. Tenta på torsdag, och sedan är det bara att ta tag i mina två distanskurser som fått komma lite i skymundan det senaste.

Om 1,5 vecka åker vi till Barcelona på träningsläger, hur skönt som helst!!


Follow Friday

På twitter delar man på fredagarna med sig av personer som man tycker att andra ska följa.
Jag tänkta att jag kör något liknande här idag.

 

Heja Abbe
Ska ni bara följa en enda av de bloggar jag tipsar om, så är det denna.
Denna blogg skrivs av Gunnar, som är pappa till Abbe och Storebror. Abbe är ett "hjärtebarn" och man får följa familjen i med och motgång.
Detta är en blogg att gråta och skratta till..
Abbepappan tar dessutom jättefina foton.

 

I kroppen min
Kristian är 27 år och lider av magsäckscancer. Om det förra var en blogg att gråta och skratta till, så är det här nog fatkiskt mest en blogg att gråta till. Men inte främst för att Kristian lever i ett helvete, utan pga hans otroligt vackra förmåga att uttrycka sig i ord.

 

Cimon Lundberg
Ni känner nog igen honom från Paradise Hotel. Jag är ganska förvånad över mig själv att jag fastnat för den här bloggen, men den Cimon man får lära känna här är någon helt annan än den lilla killen i den så ytliga TV-serien. Han har en otrolig förmåga att uttrycka sig och skriva vackert. Dessutom borde alla lyssna på hans sommarprat på Radio Ett.

 

Nina Wernbloom
Detta är en riktig feelgood blogg, som man tillskillnad från de tidigare förslagen inte behöver vara det minsta rädd att gråta till. Nina är gift med fotbollsspelaren Pontus Wernbloom och de bor tillsammans med sin lilla son Mille i Alkmaar i Holland. Här får man följa Nina i livet som mamma och fotbollsfru. Och kanske har jag fastnat lite extra eftersom det är kul att följa Pontus som från början kommer från min hemstad Kungälv.

 

Tror jag nöjer mig så för den här gången. Om en vecka är det ju Fredag igen, och då kommer det kanske nya förslag. Dela gärna med er utav era egna bloggtips.

Kvinnor som dras till farliga män

Har ägnat den senaste timmen åt att städa lägenheten och samtidigt lyssna på gårdagens avsnitt av Cissi Wallin på Radio ett. Cissi Wallin har många åsikter som jag inte håller med om, men att hon nästan alltid gör bra radio är något som inte går att diskutera.
Gårdagens avsnitt handlar om kvinnor som dras till farliga män, och Cissi hade besök i studion av Lady Dahmer som brevväxlar med seriemördare i USA. Mycket intressant ämne!
I Lady Dahmers fall handlar det inte på något sätt om något sexuellt, och jag kan absolut förstå att man kan se en spänning i att få kontakt med dessa människor, även om jag inte skulle få för mig att själv göra det.
Programmet kan ni själva höra här.
Cissi Wallin gör nästan alltid superbra radio och har ofta intressanta gäster med i studion.

Godmorgon!

Eller godmorgon kanske man inte kan säga... klockan är ju faktiskt halv tolv.. men jag sitter iallafall här och äter frukost.
Det här med "lediga" dagar är inte riktigt bra för mig, då jag lätt vänder på dygnet direkt.
Men, men.. får gjort en hel del under dagarna i vilket fall, så det är väl huvudsaken.
Idag har jag skrivit en lång lista på vad som ska göras. Framförallt är det plugg och städning som står på schemat.
Nu verkar stormen ha lugnat sig lite. Igår var vi ute en sväng och tittade till båten som fortfarande ligger i havet.
Höll på att blåsa bort där ute.. men oj vad häftigt havet blir när det är sånt väder..
Tog tyvärr bara denna bilden. Här ligger båtarna ändå ganska skyddat. Mycket större vågor var det på andra sidan berget..

Anxiety

Som sagt läser jag idrottspsykologi den här terminen. Det kanske inte är konstigt att en kurs blir extra intressant när det man läser om är så välbekant att man kan ta på det..
Kapitlet jag läser just nu handlar om arousal, anxiety and stress. Gjorde precis några test för att få ta reda på state och trait-anxiety. Gick ut på att svara på massa frågor om hur man generellt känner sig i tävlingssituationer.
Bara att så utförligt tänka sig in i känslan av VM på hemmaplan om sju månader gör att jag nu sitter här med lite lätt ont i magen..
Att man redan kan bli nervös för något som fortfarande är så långt borta..

Hemmavecka

Det har helt klart sina fördelar med att ha en lärare som egentligen hör hemma på ett annat universitet, nån helt annanstans i Sverige. Det resulterade nämligen i en hel vecka utan schemalagd undervisning. En liten, liten hemuppgift fick vi. Men den är inte större än att flera av mina klasskompisar (som inte har en idrott som håller dem fast här hemma) dragit iväg på sista minuten resor eller åkt hem till sina familjer runt om i Sverige.
Ledigt blir det dock inte för mig ändå, då jag ju läser två distanskurser parallellt med den kurs jag läser i skolan. Så denna vecka passar perfekt att ta igen lite av det jag inte hunnit med.
Sitter för tillfället och läser idrottspsykologi, vilket måste vara ett av de mest intressanta ämnen jag läst hittills. Mycket plugg ändå alltså den här veckan, men hemma i soffan med myskläder.. helt ok!

39 VM-biljetter

Igår var det dags för oss att lämna in våra beställningar av biljetterna till svenska klacken på VM i April.
39 biljetter beställde jag..
Det kommer vara en så grym känsla att inta isen i Scandinavium och veta att den absoluta majoriteten på läktaren hoppas och tror på oss.
Biljetter kommer kunna köpas på Ticnet inom en snar framtid.
KOM GÄRNA OCH HEJJA PÅ OSS!!!
Hoppas så på att få återuppleva detta om 7 månader


Vad hände där??!

Ja.. nu kanske ni undrar vad som hänt här inne, ser ju lite annorlunda ut minst sagt. Har länge varit omåttligt trött på allt det rosa och gulliga här inne, och har inte alls känt mig bekväm med det.
Har därför tänkt att jag ska göra en ny design innan jag skriver mer här, men det har ju självklart inte blivit av.
Så nu gör jag det lätt för mig och kör en sån här tråkigt standarddesign ett tag, så får vi se när jag får tummen ut att fixa nåt roligare.

RSS 2.0