Torsdag

Har  vart hemma i sexton minuter och har hunnit slänga i mig lite mat.
Vanliga torsdagsträningarna börjar inte förrän sju, men både denna och förra veckan börjar vi1½ timme tidigare.
Jag gillar som sagt inte riktigt att stressa så från jobbet, men det är lätt värt det när man är hemma 1½ timme tidigare och hinner umgås lite med sin älskling istället för att bara slänga sig i sängen och tvinga sig själv att somna.

Ha en trevlig kväll medans jag kämpar på isen =)

Forever 21?!

Någon som vet hur det är med tull och frakt från Forever21?
Hittade säkert tio olika klänningar som mycket väl hade kunnat få ett hem i min garderob.
Alla mellan 20-25 $ vilket INTE är speciellt mkt med tanke på hur låg dollarn är just nu.

Dock är det som sagt absolut shoppingförbud denna månaden.
Så jag har ju ett tag på mig att klura ut vad frakten kostar.

Massa nyttigt



Nu har jag vart duktig och fixat massa grejer som behövs, bla beställt nytt kontokort och Ica-kort eftersom de blivit avmagnitiserade, städat upp i köket, betalat alla räkningar och massa andra bra grejer, men framförallt lagt in våran smarta budget i datorn.
Det var lite pill med det, men nu när jag har gjort det kunde jag slänga massa kladd-lappar, så det känns bra.
Om allt går som det ska kommer det ju dessutom bli plus varje månad, och det ska bli kul att följa det =)

Nu ska jag slösurfa lite, och sedan ska jag gå till affären och köpa hamburgerbröd. Johan jobbar till åtta och jag tänkte överraska med hemlagade hamburgare efter det.. Hopas han blir glad =)

Åh nej.. inte nu!!

Halkade just in på www.leilei.nu.
Har ni missat den sidan så skynda in där nu.
De har massa fina grejer till låga priser.
Tyvärr är det sämsta tänkbara tillfället för mig att hitta en sådan sida nu.
I min och Johans nya budget finns inte speciellt mycket utrymme för shopping över huvudtaget, och med tanke på att jag tog ut mycket mer semester i somras än vad jag hade insparat så är det till att hålla superhårt i alla pengar den här månaden.

Men man kan ju alltid önska!!!

Båtägare

Nyss hemkommen från jobbet.
Det är visserligen ett töntigt uttryck, men regnet står verkligen som spö i backen!
Blev jätteblöt bara av att gå från bilen till porten.

Nu har jag iallafall precis tagit hand om disken från igår och ska bara sätta mig en stund och dricka lite kaffe innan jag ska ta tag i massa andra viktiga saker som man måste passa på att göra på sin träningslediga dag.
Tvätta stod egentligen högst up på prioritrings-listan, men det var ett skämt att få en tvätt-tid.

Skrev aldrig igår och berättade vad det var Johan var iväg på häromdagen, men han var iallafall i Grebbestad och tittade på en båt. Efter mycket (väldigt mycket) tjat och många löften från Johans sida så gick jag med på det.
Så numera är vi båtägare. Johan fullkomligt älskar båten, och om den är hälften så bra som det låter på honom så kommer jag nog också vara nöjd.
Har inte ens sett den än, bara på internet, men på lördag ska iallafall han och Basse köra upp och hämta den.
Ska bli spännande.

Många undrar hur vi har råd, men vi har räknat på det här med hjälp av både min och Johans mamma som båda jobbar som ekonomichefer, så förhoppningsvis har de lite koll.
Hur konstigt det än låter så tror jag att det här kan vara BRA för vår ekonomi, eftersom vi för första gången någonsin har gjort upp en riktig budget och planerar för ett ordentligt sparande.
Och jag informerade Johan om att jag inte tänker hamna i Lyxfällan på grund av detta... funkar det inte så är båten det första vi gör oss av med.. oavsett om vi går med vinst eller inte..
Men jag tror det kommer bli jättebra.
Måste bara vänta några månader innan vi kan njuta av det ju =(






Back on track!

Bloggen har inte fått mycket uppmärksamhet det senaste som ni märker, men jag hoppas på ändring på det nu.
Sitter iallafall här med lite kvällsmackor och nyponsoppa, och ett par sjukt trötta ben.
Styrketester idag på träningen!!

Ska alldeles strax krypa ner hos älsklingen och diskutera lite om en stor grej som han gjort idag.. hinner förhoppningvis berätta det imorgon. Sen blir det väl till att sova snart med, klockan är ju mycket redan.

Lovar bättring här iallafall!!


Utmattad

Den här helgen har inte vart att leka med.
Började i fredags med träning till tio. Hem och sova några timmar och sedan upp och träna igen. Var dubbla ispass igår så jag var väl färdig i ishallen vid två-tiden.
Åkte direkt hem till mor och far för att skriva ut lite bilder till Matildas present. Det strulade massor och slutade med att jag och mamma fick åka och köpa en ny skrivare. Fick tillslut klart min present och stressade iväg till Matildas avskedsfest/bartömning.
Så mycket bartömning blev det ju förstås dock inte för oss Surprisare, utan det fick Matildas plugg och Ikea-kompisar stå för. Var hursomhelst supertrevligt där, och det blev mycket senare än vad jag tänkte. Men jag är glad för det ändå, kommer inte träffa henne på ett år ju.. SAAAAAKNA!!

Tjugo över nio imrse samlades vi några från laget vid Munkebäckstorg för att åka till Kattis, Surprise gamla lagkapten, och hjälpa henne att flytta. Direkt till ishallen igen efter det för dubbla pass idag också.
Hämtade upp Johan på vägen hem och nu har vi äntligen landat hemma hos mamma och pappa igen.
Jag är så trött så jag hade kunnat somna på en gång, men nu ska jag iallafall njuta av supergod mat för att fira brorsans födelsedag imorgon.

Å en sak till var det ja.. jag har fortfarande inte riktigt tagit ställning till vad jag tycker om Ara Abrahamians handlande på prisutdelningen. MEN något som jag inte ens behöver fundera över är hur korkat jag tycker det är av simmarna att sitta och dricka öl i landslagskläderna på tennisfinalen. Vad tänker man med??!! De är förebilder för tusentals barn och ungdomar, jag tycker det är självklart att man inte gör så så länge man representerar ett landslag!!


Ingen utgång för mig

Idag var det största samtalsämnet på jobbet vad man skulle hitta på för kul inför kvällens jobb-fest.
Som ni förstår var jag inte så aktiv i samtalsämnet eftersom att jag själv ska spendera kvällen i ishallen.
Träning 19-22 idag. Gillar inte riktigt när vi tränar så sent på fredagarna, ivanliga fall slutar vi tidigt så man iallafall hinner hem och mysa framför TV:n eller nåt, men nu blir det bara hem och lägga sig för att  vila upp sig inför lördagens morgonträning.

Har fått i mig lite müsli precis. Blev så dumt med maten idag, för efter jobbey gick vi och åt Thai-mat, och nu är jag egentligen inte alls hungrig, men det lär jag ju bli innan jag kommer hem igen vid elva ikväll.
Får bli att ta med lite frukt och mackor.

Hoppas ni får en rolig och händelserik helg allihop, själv ska jag bara träna,träna,träna!

Redo för träning

Blev en ganska sen dag på jobbet pga ett litet missförstånd, så har inte hunnit vara hemma så länge idag.
Gillar inte riktigt när det blir så, det är skönt att hinna vila lite innan träningen, men, men.. inte jätteofta det häder dock.
Nu är jag iallafall redo för kvällens träning.
Håret uppsatt, magen påfylld, morgondagens matlådor står i kylen och frukten är nedpackad.
Skönt med en ledig dag igår, den värsta träningsvärken hann släppa, men nu är det skoj att komma tillbaka till isen igen.
Nu börjar dock våra sena träningar igen, vilket innebär konstant för lite sömn och att man alltid går runt och är trött. Det är segt, men, men.. så det är när man inte får andra istider.



 


Sagt om Team Surprise

Sitter och läser lite på Synchroboards, ett forum för teamåkare i hela världen.
Brukar aldrig skriva något själv där längre, men det är kul att läsa, och just nu läser jag en diskussion om de nya reglerna, huruvida man ska ta en lätt eller svår väg.
Det är kul att läsa sånt som följande:

"I'm all for innovation, creativity, and challenge. I think it's up to a coach to decide how much value he or she places on risk over points. If I were a coach, I would be inclined to always have some fool-proof back-up turns in my step sequences if I wasn't 110% sure that my interpretation of the rules was correct. And it would depend what level my team was skating at, too. Andrea Dohaney always pushes the rules to their limit, using plenty of 360 combinations that involve more complex turns than just twizzles, but not everyone is Team Surprise. smile.gif"

Antar att hälften av er som läser inte fattar så mycket av det där eftersom ni inte har nån koll på reglerna, men anledningen till att det är kul att se sånt är att den här personen har fattat precis rätt.
Vi vill inte ta några genvägar till guldet. Det är många gånger vi väljer en svårare stegkombination än en annan som hade gett oss samma poäng, och det är härligt att höra att folk uppfattar detta.
Vårat mål är förstås alltid guld, men det är också att utveckla vår sport och föra den framåt!!

Kaffe Latte

Tror jag ska köpa mig en Latte på donken och ha i bilen till Landvetter.
För det är gott, och jag är trött och tycker att jag är värd den =)

Och jaa.. det här var typiskt ett sånt där helt onödigt inlägg, men, men.. =)

Sista dagen

Nu drar jag snart till ishallen igen för sista dagen på vårat läger.
Eller läger och läger, men dessa fem dagarna har vi dubbla ispass
Imorgon är det ledigt och det ska bli sköööönt, jag har sjukt ont i kroppen på alla möjliga ställen.
Våra nya lyft är inte så skonsamma =P

Idag ska även jag, Anna, Lina och Jempa ta tag lite i vårat uppdrag med nya träningskläder.
Ska väl egentligen bara börja med att leta upp lite telefon-nummer på internet och sånt, och kanske beställa lite kataloger. Kommer nog bli bra tillslut, vi har lite idéer.

Vad ska ni andra göra idag?




God Morgon

Har just suttit i soffan och ätit frukost och kollat på OS.
Go start på en söndag tycker jag.
Ska strax iväg till ishallen och vara där hela dagen, så då blir det väl iof inte lika slappt.

Igårkväll mådde jag skitkonstigt. Kom hem från träningen och så hade Johan snackat med sin moster om att han ville grilla, så vi åkte hem till Madde och Christer och tog med lite marinerat kött och färskpotatis.
Satt vid bordet hemma hos Madde, och plötsligt när jag reste mig kändes det som att hela golvet gungade.
Trodde att jag behövde lite mat bara, men när maten väl var färdig fick jag knappt i mig någonting utan mådde jätteilla, så det blev till att åka hem och bädda ner sig i sängen istället.
Somnade så fort jag la huvudet på kudden, och sov typ 1½ timme. Sen vaknade jag vid halv tio, och så kollade jag och Johan på en film, DET NÄST BÄSTA, som gick på fyran.
Sen somnade jag igen och sov till klockan tio. Så nu borde jag iallafall verkligen vara utvilad.

Ska packa lite grejer nu inför dagen i ishallen. Hoppas ni får en bra dag i regnet allihop!

Petra på OS

Coolt... satt ju som sagt just och tittade på när de svenska atleterna vandrade in på OS-invigningen, och då fick jag plötsligt syn på ett bekant ansikte nämligen Sofie's kompis Petra Granlund som jag träffat några gånger.
Visste att hon var grymt duktig på simning, men visste inte att hon skulle vara med på OS.
Har ju iof tänkt titta så mycket jag bara kan på de grenar där det är svenskar med, men nu blir ju simningen ett riktigt måste!

OS-invigningen

Sitter och kollar på sammandraget av OS-invigningen nu.
Shit vad coolt.
Grymt synkade är deltagarna i showen, och snart kommer alla svenska deltagarna komma ingåendes på planen.
Hoppas ni alla har kollat på detta idag, annars har ni verkligen missat nåt!!!

Personligalmenacka.se

Idag fick jag min Personliga almenacka på posten.
Den var fin. Grå med rosa text.
Rolig sida iallafall.
Absolut värt ett besök ifall ni som jag har svårt att hitta en almenacka ni gillar.

Nyss hemkommen från jobbet.
Slappar lite nu, men ska alldeles strax fixa något att äta innan det är dags att bege sig till
Landvetter för träning igen.
Imorgon är vi lediga från träningen, så idag kan man ta ut sig lite extra.
Vad gör ni ikväll?

Ni som har älskat en idrott vet vad jag menar!!

Det är sjukt hur mycket energi man kan få från träningen.
Det är vanligt att jag är ruskigt trött hela dagen på jobbet.
Den lilla stunden jag är hemma innan jag ska iväg och träna kan jag önska att jag bara kunde fått vara hemma och lägga mig i sängen. För att inte tala om bilresan till ishallen. Ibland får jag verkligen anstränga mig för att inte somna på vägen.
Och sen tränar jag i tre timmar, och kommer hem och det är dags att äntligen sova.
Men tror ni jag är trött då?
Nähä då, då är man så uppe i varv så man inte kan somna på ett bra tag.

Och just nu är det verkligen så. För just nu är träningarna verkligen superroliga varje dag, och allt känns skitbra inför den här säsongen. Det kommer bli en underbar säsong med massa utmaningar, och vi har redan bestämt oss hur den kommer sluta!

I don't do mondays!!

Måndagmorgon.
Sjukt trött!
Sov dåligt i natt. Jag hade ont i magen och vaknade typ 100 gånger.
Jag vill krypa ner i min säng igen. Men nä nä..
Off to work!!
Ha en bra dag allihop!

Rolig träning igen

Nyss hemkommen från träningen och har ätit lite kvällsmat.
Te, macka och Guldmüsli.
Guldmüsli som alltid =) för den är lätt den godaste müslin jag vet, och så gillar jag ju namnet förstås!!
Träningen idag var också jätterolig. Jag och Lina började dock en deal igår att vi skulle stretcha/tänja massa efter varje träning, typ flygskär, hålla benet och spagat och sånt, och vi pressade oss kanske lite väl mycket igår, för vi kände av det ordentligt båda två idag. Får ta det lite försiktigare i fortsättningen.

Förut efter att jag skrev här sist så åkte jag hem till mami och papi.
Lämnade några klänningar till mamma som hon lovat lämna in på kemtvätt åt mig,
sen snodde jag dessutom åt mig lite midag och så tog jag ett långt skumbad. Vardagslyx!


Vad är en förkylning egentligen?

Imorse när jag vaknade blev jag riktigt besviken eftersom jag kände mig förkyld.
Det är skit om jag blir sjuk nu när vi precis har börjat träna.
Men sen kom jag på något sätt in på MaDe's blogg.
En 20-årig tjej från Trollhättan som kämpar mot en mycket ovanlig form av cancer.
Besök henne om ni vill få lite perspektiv på tillvaron eller bara vill bli lite peppade.
Det är en tjej med enorm kämparglöd och jag fastnade där och läste riktigt länge.


Team Surprise? Men ni är ju kända!

Igår var jag som sagt på trettioårs-kalas hos min kusin.
Vi var bara där en snabbis eftersom pappa redan hade bokat bord åt oss ute på Marstrand till klockan åtta.
Hursomhelst satt jag ute och snackade lite med någon av Marcus tjejkompisar och vi kom in på att jag åker teamåkning.
Hon frågar vilket lag och jag svara förstås Surprise, varpå hon förvånat utbrister: men va? Ni är ju kända?!

Hehe, jaha... vad svarar man på det då.
Kända och kända.. jag går inte direkt runt och känner mig som värsta kändisen, men i Göteborg så vet nog de flesta vilka vi är. Mycket pga att vi åker på Liseberg varje vinter.

Efter ett tag kom en annan av Marcus kompisar ut och han hörde vad vi snackar om.
-Jaha, konståkning.. då ska du iväg på OS nu då eller?
-Eh... njaaaee. För det första är det ju SOMMAR-OS nu... (?!)

Hoppsan

Insåg just att jag har lite bråttom.
Min kusin fyller tydligen 30 idag, och mamma ringde förut och frågade om jag ville följa med dit.
Ganska dum fråga, klart jag vill! Så de hämtar mig vid halv fem.
Här har jag suttit och slöat efter träningen, ätit lunch framför datorn och läst bloggar, och nu fick jag se att klockan redan är tjugo i tre. Hade tänkt passa på att ta en springtur, och sedan om jag hinner ska jag fixa ett grattis-kort till Marcus.
Därför har jag inte tid att sitta här nu.

Ha en trevlig lördag allihop!

Nu är det igång

Ja, nu har vi börjat på riktigt. Två ispass genomförda, och idag hade vi även lite möte efter träningen.
Gick igenom lite snack med de nya åkarna och träningstiderna för Augusti.
Det känns grymt bra inför säsongen tycker jag, och jag är verkligen laddad nu.
Andrea gick även igenom lite av de nya reglerna som bestämts i sommar, och jag är ledsen att säga det,
men endel av dem som bestämmer verkar ju konstiga.
Man kan ju fråga sig om de vill att sporten ska utvecklas eller gå bakåt, jag tror att följderna blir att många lag kommer
ta den lättaste vägen istället för att utmana gränserna, eftersom det blir för riskabelt.
Men, men, vi vill iallafall inte bli världsmästare genom att ta några genvägar, vi vill stå där och veta att vi är bäst på riktigt, och det kommer vi göra om sju månader!!


Träningsläger i Österrike, December 2007


Ready!

Skridskoväskan är packad.
Dock vissa grejer jag saknar, så det blir ett litet stopp på Maxi innan jag ska hämta Sofie på jobbet.
Behöver inhandla typ hårnålar, hårspray och lite frukt.
Har även packat ner gladpack och fryspåsar. Under sommaren har jag fått reda på vad mina exsem beror på.
Nämligen att jag är allergisk mot kromsalt, som finns i läder, och som kommer fram om man blir blöt eller svettigt.
Ja ni kan ju själva räkna ut hur bra det är när man ska ha skridskorna på sig 3-4 timmar om dagen.
Så nu ska jag iallafall testa om det funkar med platspåsar på fötterna för att hindra kontakt.
Håller tummarna för att det kommer funka, för det blev riktigt jobbigt ett tag förra säsongen.

Ha en trevlig kväll i solen allihop så ska jag gå in i ishallen och svalka mig.

Nu börjar resan mot guldet!

Jag har två VM-Silver och ett VM-Guld!
Ni hör ju själva hur det låter. FEL!!!
Idag är det nästan exakt sju månader tills VM i Zagreb. Idag går vi på is igen efter sommaren.
Idag börjar resan. För i Mars ska vi ha tillbaka guldet i Sverige.
No questions!!


Guldkronorna på efter VM-guldet i Canada förra våren

RSS 2.0