Skolstart och hemlig resa...

Idag börjar skolan.. iiih, hel sjukt nervöst.
Varför vet jag inte riktigt, men det pirrar iallafall i magen. Känns lite konstigt att tänka på att om några timmar (typ en) träffar jag kanske personer som jag kommer umgås med exremt mycket i framtiden. Personer som jag inte ens vet existerar nu.. Konstigt, men ganska häftigt.
Försöker komma ihåg min första dag på gymnasiet, då jag ju inte heller kände någon. Kan inte riktigt minnas den dagen, men den fick ju ett bra utfall iallafall. Hade en så sjukt go klass =)

Efter skolan bär det ju som sagt av på hemlig resa med laget, och här kan vi verkligen snacka om hemlig. Alla i laget har fått varsitt kuvert. De som ska köra bil har en tid på sitt kuvert när de får öppna det. I deras kuvert står det vart de ska åka för att hämta upp någon (de vet inte vem). På platsen står någon i laget och väntar på att bli upphämtad. Den nya personen har sitt kuvert med sig, som ska öppnas när man kommit in i bilen. Där står en gåta med svaret på vart man ska hämta upp nästa person. Haha, detta kommer bli ett äventyr. Och som Lina sa... tänk om vi kommer fram och upptäcker att någon saknas =P

Tidig morgon

Var uppe redan klockan åtta och började tvätta.
Tänkte att det var skönt att bli klar med det  tidigt för en gång skull, så jag hinner få några timmar ledigt innan träningen.
Idag är det fyra timmars ispass, vilket brukar resultera i att man är rätt trött i huvudet när man är klar. I kroppen med för den delen förstås, men vi håller ju på att göra program, och då är det inte alltid jättehårt fysiskt.

Dagens viktigaste blir iallafall att göra klart vårat projekt som jag även satt x antal timmar med igår. Men det ska nog gå bättre nu, för det var mest innan jag kom på riktigt hur jag skulle göra som det krånglade. Tur att jag fick expert-hjälp över nätet =)

Imorgon blir en skojig dag.. först skolstart och sedan iväg på utflykt med kräfktskiva och övernattning på hemlig destination med bästa laget... Can't wait...

Blod och svett.. men inga tårar

Ligger i sängen och slösurfar lite innan läggdags.
Kom hem ganska nyss från ännu en grym träning.
Jag lyckades med konststycket att "hugga" mig själv i benet med baksidan av skenan.. Tur att man har sånna grymma lagkompisar som pluggar till sjuksköterska, så man blir ordentligt omplåstrad.
Nej då, det var inte så farligt som det låter, men det blir säkert ett snygg ärr.... ett till!!

Förra veckan kom det en sjukgymnast till oss som brukar jobba med landslaget. Vi fick alla göra en rörelseanalys för at se vad vi har för "svagheter". Utifrån det kommer vi nu lägga upp våran fysträning. Kommer nog bli grymt, och kul med lite organiserad träning även utanför isen.

Idag var även Kattis (Surprise f.d. lagkapten) och hälsade på oss på träningen, och det var roligt att höra att hon var impad. Gillade vår nya musik och hon trodde att programmet kommer bli super. Alltid kul att höra sådant från folk som har koll.

Nu är det nog dags för några timmars sömn, jobbade idag, och det känns att det var ett tag sen.  Ska faktiskt göra det imorgon också, och sedan ska jag träffa Matilda och Lina för att greja lite med vårt hemliga projekt... snart kan jag berätta om det, jag tror det kommer bli grymt!!!

Dagen efter

Träningsvärken börjar så sakterligen komma smygandes i vader och lår.
Det blev en riktigt lyckad dag igår som började i ishallen, fortsatte på Liselotts föräldrars altan och slutade på Heden.
Midnattsloppet var grymt kul, men hade antagligen varit ännu roligare om man hade varit lite mer förberedd.
Har inte sprungit så långt som en  mil sedan Göteborgsvarvet, och det kändes, men runt kom vi iallafall allihop under en timme. Vi var anmälda i startgrupp 3 där man skulle springa mellan 51-55 min... lite störigt får jag väl säga att min tid blev 55.23. Är inte helt nöjd, men inte missnöjd heller.
Det var grym stämning iallafall, och så häftigt det var att se alla 11000 löpare i de orangea tröjorna.
Matilda tog lite bilder, så de ska nog komma upp här så fort jag har fått tag på dem =)
Emma, Rebecka och Elin hade cyklarna med sig och åkte runt och hejjade på oss vid flera tillfällen.. Grymt jobbat!!!

Nu ska jag ge mig ut på en liten promenix med Emelie för att få igång benen lite innan det är dags att bege sig till ishallen. Dessutom lämnar Emelie mig ikväll för att bli polis i Växjö.. kommer krävas lite mer planering för att vi ska kunna ses den närmsta framtiden, men det fixar vi säkert..


Midnattsloppet

Peppade av vår insats i Göteborgsvarvet var vi ett gäng som genast anmälde oss till Midnattsloppet.
Herregud, inte ens halva distansen... blir väl hur lätt som helst.
Ja, det hade det kanske varit om man sprungit mycket i sommar vilket inte sjag gjorde.
Jag prioriterade spinning, cykling, bodystep och andra roliga träningsformer, men löpning har det inte blivit längre än 6 km sedan varvet.
Med detta faktum + att idag är veckans enda träningsfria dag så hade jag tänkt ta det ganska lugnt ikväll, men nu har jag fått reda på en massa personer som jag känner som ska vara med, och naturligtvis börjar tävlingsmänniskan i mig att vakna.

Har nyss intagit lite sen frukost här hemma, och om en stund ska jag bege mig till ishallen trots att vi är lediga idag. Det är landslagsläger för singelåkarna, och de har tävling mot varandra idag, så vi ska dit och heja lite på Koffe.
Efter det tänkte vi åka hem till Liselott och laga middag ihop vi som ska springa, men nu har hennes snälla mamma erbjudit sig att göra lasagne att bjuda oss på.. Snacka om lyx.

Så ni göteorgare som inte känner för krogen ikväll är varmt välkomna ut på gatorna och heja på oss... men håll ögonen öppna, folk tyckte vi hade "dåliga" kläder på varvet när vi hade svarta tights och svarta linnen med surprise tryck. Det lär inte bli lättare att se oss ikväll, nu kommer nämligen alla 10 000 löpare ha likadana orangea t-shirtar =P

****
Förresten.. oranga/orangea??? Sert ju konstigt ut båda två..




Bjuder på en bild från Göteborgsvarvet.. om ni lyckas "se igenom" damen i rött längst fram så har ni fyra glada surprisare där bakom =)


Nystädat



Så här rent tror jag inte vårat badrum varit sedan jag flyttade in.
Har verkligen gjort en totaltrengöring, det enda som är kvar att göra är att rensa brunnen i duschen. Det uppdraget har Johan fått att göra medans jag är och tränar.
Funderar skarpt på att börja göra det här lite oftare så det inte blir lika äckligt.. haha, det låter bra, men det kommer antagligen inte hända. Jag är sämst på att städa. Tyvärr är Johan det också!

Nu har vi lite besök av en annan Johan, så vi har druckit lite kaffe och tjötat gött.
Nu har det äntligen slutat regna och solen tittar fram, så jag funderar på att inta vår middag på balkongnen innan det är dags för träning. Blir en lugn fredagkväll sedan för oss eftersom Johan ska jobba tidigt imorgon och jag ska springa Midnattsloppet imorgonkväll.

Motiverad

Jag, Matilda och Lina började lite spontant på ett projekt nu under kvällen, och jag har den senaste timmen ägnat mig åt lite research inför detta. Vill inte avslöja något nu, vilket är synd, för shit vad inspirerad och motiverad jag blev. Önskar jag kunde visa er, men det får bli senare.

Samtidigt som jag har letat material har Johan gjort något så trevligt som att göra rent vårat vattenlås i badrummet... vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att det kan ha vart något av det äckligaste jag har sett.
Detta är något som i framtiden ska göras regelbundet.. Testa själva om ni vill se hur det ser ut.... wuuhaaaääää!!

Nu är klockan alldeles för mycket, och mina ögon går i kors, så nu blir det sängen för mig..



 


Happy

DETTA gör mig väldigt glad!!
Matilda har bestämt sig, jag har fått min roomie tillbaka!!


Hm..hoppas jag.. hon kan ju iof ha spanat in nån ny att spendera alla hotellnätter med??


Friidrotts VM

Vill egentligen ut i solen på balkongen och läsa lite i boken jag håller på med, men har fastnat framför TV:n och stavhoppskvalet.
Sjukt svår sport det där måste vara, och så många gånger de lär ha slagit sig ordentligt.
Finländaren var just typ 1 dm från att slå huvudet i ena stolpen.

Sjukt tråkigt att så många svenskar är skadade/sjuka dock!!


Foto: Aftonbladet

Hemgjord pizza och film

Igår kom Johan hem från jobbet, stolt viftandes med sin handled som pryddes av ett festivalpass till Way Out West. Därför är jag mer eller mindre övergiven i helgen och passade ikväll på att dejta min underbara Emelie som jag ser alldelles för sällan nu sedan ja slutade jobba.
Hon mötte iallafall upp mig vid Maxi efter träningen och så handlade vi grejer till att göra hembakad pizza.  Vi kunde naturligtvis inte bestämma oss för vad vi skulle ha på, så därför blev det en blandning av allt. Det resulterade iallafall i fyra olika kombinationer, kyckling & fetaost, kyckling & annanas, skinka & champinjoner samt skinka & annanas, och så lite färska tomater på det.
Är så sjukt mätt nu så jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Men hembakad pizza var definitivt en hit! När man är så här mätt efter vanlig pizza är man oftast extremt illamående samtidigt, men det här känns bara bra =)

Till pizzan blev det film också. I taket lyser stjärnorna.
Sååå sorglig film, varken jag eller Emelie kunde hålla tillbaka tårarna i slutet..

Känner mig lagom färdig för att krypa ner i sängen nu. Inte så konstigt kanske efter att varit i ishallen från 7.30 till 18.30. Imorgon väntar dessutom en nästan lika lång dag. Dessutom har jag mina misstankar om att en lagom berusad pojkvän kommer ramla in här om några timmar, så bäst att passa på att sova nu...



 


Myskväll på egen hand

Shit, nu känns det att man stått på isen 5 timmar idag.

På vägen hem från ishallen gjorde jag något så ovanligt som att köpa med mig en liten godispåse. Verkligen inte något som händer varje dag. Men nu har jag iallafall krupit ner i sängen med min lilla godisskål och en stor kopp te, och kikar på Du är vad du äter.
Hehe, jo, det låter ju bra med godis till det programmet. Men, men.. jag antar att det är en (bland många andra) av de bra sakerna med att träna så mycket, man kan unna sig lite extra gott ibland utan att det är någon större fara.

Johan har precis slutat jobba, men ska först in till stan och häma ut sitt festivalpass till Way out west, och sedan till Bohus för att lämna tillbaka sin morfars bil som han lånat. Så jag har en stund för mig själv här, blir mys framför TV:n och sedan med en bra bok.

Upp tidigt tidigt imorrn igen för ännu en heldag i ishallen, så blir tidigt i sängs.
Sov gott!!

I behov av akut present?

Sådär, då hade man fyllt magen ännu en gång.
Blev lite tidsbrist nu, så hinner inte dricka något kaffe, funderar därför på att en latte från donken ska få göra mig sällskap i bilen till träningen.

Ville bara tipsa om en bra presentsida.
Vi har nog alla varit där någon gång, ute i sista minuten med presenterna. Också en supersida om du känner att du nog borde ha med dig en present, men inte är supertight med personen ifråga. Här finns nämligen allt möjligt skojigt som även passar perfekt till någon du kanske inte känner så väl.

Om någon har andra presenttips så mottas de varmt. Lillebror fyller 20 (herregud?) år på tisdag, och jag vill hitta något perfekt!!

Några timmars paus

Sitter här med en kaffekopp och försöker få undan liten "måsten" innan det är dags att dra sig tillbaka till ishallen igen.
Morgonträning imorse som gick hur bra som helst, och nu är jag som sagt hemma för att vila lite och inta lite lunch.
När jag kom hem väntade en ny klänning från tradera på mig. Passade helt okej, speciellt med tanke på att den blev min för 100 kronor inklusive frakt. Ser i princip oanvänd ut, så det var ju hur bra som helst.

När jag åkte hem pluggade jag i handsfreen det första jag gjorde och ringde upp Emelie som hade skickat ett sms till mig under träningen. Det är ju helt sanslöst att vissa saker aldrig förändras. Det är också sanslöst hur lite respekt vissa människor har. Vissa saker borde man kanske helt enkelt lösa privat, men, men.. det var ju inga nyheter direkt.

Nu blir det lite slösurfande innan det är dags att fixa lite mat.

Helt plötsligt blev det golf?!

Träningsfri dag nummer två för nya säsongen går så sakterliga mot sitt slut.
Jag började den helt otippat med att följa med mami ut till Gullbringa och slå lite på rangen.
Var ju sådär 5-6 år sedan jag spelade golf sist, så till en början gick det väl inget vidare direkt, men senare faktiskt över förväntan =) Riktigt kul var det iallafall, så det är mycket möjligt att jag återvänder inom en snar framtid.
Efter det åkte vi en sväng till Allum. Fick äntligen köpt en stor handväska där nya laptopen får plats, och även en riktigt snygg ryggsäck. Är verkligen redo för skolstart nu =)

Imorgon börjar period tre på lägret, vilket innebär 2 träningar per dag. Imorgon är det alltså upp ruskigt tidigt igen, så därför ska jag faktiskt krypa ner i sängen nu. Är faktiskt ganska trött efter dagens utflykter, så sängen ser inbjudande ut..


Proppmätt

Sitter här och är ruskigt mätt efter min goda måltid med pannbiff, potatis, sås, lingon och morötter.
Väntar på att Johan ska komma hem med bilen, och sedan blir det tre timmar i ishallen. Idag tränar vi lite tidigare, skönt att inte komma hem mitt i natten för en gång skull.
Dock sa Johan att vi var bjudna på grillning hemma hos Johanna ikväll, så jag antar att det blir att titta förbi där på vägen hem, så kanske inte blir så mycket tidigare idag.

Idag hade jag tänkt städa massa, men har inte fått gjort riktigt lika mycket som jag tänkt från början. Dock är all vår tvätt ren nu, så det är iallafall skönt.

Dags att fixa det sista innan träningen så jag kan åka direkt när Johan kommer med bilen.


Sötaste

Jag får erkänna att jag har två favoritkillar vid sidan om Johan, och denna helgen har jag fått spendera mycket tid med dem båda. Ni ser ju själva, man kan inte annat än bli helt kär i dem.. hur söta och goa som helst..

 

Uppe med tuppen

Om man bortser från när vi skulle flyga till London, och gick upp mitt i natten, så är det här definitivt den tidigaste morgonen senjag slutade jobba för en månad sen.
Var lite orolig att jag skulle vara mer död än levande vid det här laget, men det känns helt okej.
Det är väl nästan svårt att vara trött när man möts av strålande sol ock klarblå himmel iof. Värre blir det att gå upp till morgonträningarna när vi kommit fram till November. Kolsvart och kallt.
Usch, inget jag vill tänka på nu.

Igår blev det havet innan träningen, så äntligen har man fått tillbaka lite färg.
Funderar på att fortsätta jobba på det idag, innan det är dags att bege sig hem til Christoffer för 25-årsfest.
Nu är det bäst att jag drar mig.

Ha en grym dag allihop!

Dags att bli barn igen

Idag står Liseberg på schemat.

Jag och några goingar från laget ska gå dit tillsammans med de två ungerska lagen som är här på träningsläger.
Jag älskade verkligen Liseberg när jag var liten. Det var en av mina stående födelsedagspresenter. Jag och mamma åkte dit, köpte åkpass och åkte precis allt.
Jag har faktiskt lite svårt att förstå hur hon orkade. Jag älskar fortfarande Liseberg, men man orkar inte vara riktigt lika intensiv om man säger så..

Fick iallafall ett samtal nyss om att vi skulle ses klockan tre istället för halv tre, vilket passar mig utmärkt, för jag har det helt underbart här i solen på balkongen, så jag har inget emot att få sitta här en halvtimme till..

Blääää

Har städat lite på balkongen eftersom Johan och hans kompisar hade förfest där i Lördags.
Ja, ja.. jag vet, redan onsdag, alltså fyra dagar sedan, men det har ju i princip regnat konstant sedan dess, så vem har vart sugen på att gå ut dit och städa??
Hur som helst.. cigarettfimpar måste vara något av det äckligaste på denna jord.
Känns som att det stinker av dem i hela köket just nu.
Funderar starkt på att införa rökförbud på vår balkong... eller kanske att det är okej att röka, men man får ta hand om resterna själv.. =P

Nu ska jag hoppa in och ta en sjukt snabb dusch..
Tony hämtar mig om tjugo minuter, sen blir det sushi buffé.
Me like!!

Och idag skiner solen också, äntligen!!


Borde väl sova..

Blev sent i ishallen idag eftersom vi hade lite mys efter träningen.
Fick höra igår att vi skulle stanna längre, och vi var nog alla lite oroliga att det var extra isträning som gällde. Det hade väl inte varit så farligt egentligen, men tredje dagen efter sommaruppehållet så jublar inte direkt fötterna över att vara instängda i skridskorna en extra timme.
Men nu blev det ju inte så, utan som sagt lite mys istället.
Tre träningar avklarade... jag har en känsla att detta kommer bli grymt!!

Kom hem till Johan för ett tag sen och nu har vi fastnat framför Big Brother på TV.
Jag är ju ledig imorgon, men Johan börjar jobba klockan sju, så jag ska nog försöka se till att vi drar oss till sängen nu.

Slut på semestern

Har nyss vinkat iväg Johan som börjar jobba idag igen.
Lagom bitter kan jag ju säga att han var.
Själv ska jag väl de närmsta veckorna tills skolan börjar satsa på att leva ett äkta Desperate Housewives liv.
Ja... kanske minus alla intriger då, men iallafall tänkte jag fixa en extremt ren lägenhet, och matlådor till Johan till jobbet varje dag.

Är från och med denna veckan inte längre anställd. Dock får jag en lön till i form av lite semester jag ej tagit ut, semesterersättningen samt en coach-lön. Återstår att se hur mycket pengar det blir.
Nu är det väl bäst att jag sätter igång att vara duktig..
Återkommer garanterat senare..


Tänk om....

Igår när jag var och fikade med Harry berättade jag att istäningen skulle börja idag, vilket ledde till följande diskussion.

Harry: Tycker du fortfarande det är roligt med konståkningen, eller gör du det bara för alla gratisresorna?
Jag: Gratisresorna?!
Harry: Jamen skojar du eller? Ni betalar väl inte själva när ni ska åka till VM och sånt?
(Jag bara skrattade åt hur skev hans uppfattning var)
Harry (ironiskt): Men vad får ni? Typ en macka efter träningen, är det allt eller?

Haha.. jo, en macka efter träningen finns det kanske för hoppningsvis, men det är ju isåfall en macka man har fixat själv på mprgongen och burit med sig i väskan hela dagen.
Måste ju erkänna att det faktiskt känns lite orättvist att några timmar efter denna diskussion se ett inslag från DN-galan på TV. För att DN-galan ska stå sig i konkurrens med andra stora tävlingar världen om är det viktigt att de får några stora namn som är med och tävlar. Den de pratade om i just detta fallet var Tyson Gay. Han blir betald en summa för att komma dit under några dagar, göra några presskonferenser och prestera efter sin förmåga i loppet. Vad handlar det då om för summa? Den ansvarige verkade lite förtegen om denna info, men han jämförde med tennisspelarna i Båstad som fick 75 000 euro, och han avslöjade att det i detta fallet handlade om mer pengar än det.

Killen får alltså sådär 800 000 kronor bara för att ställa upp. Råkar han sedan vinna får han naturligtvis prispengar utöver det.

Men svaret på frågan som Harry ställde till mig kan ni nog iallafall räkan ut själva?!


RSS 2.0