Fit for fight

Mår nästan helt bra!!
Lite lite småsnuvig fortfarande, men sjukt mycket bättre än det senaste.
Sitter och väntar på Emelie. Ryktas om After Work idag, så vi tänkte ta cyklarna till jobbet.
Ser ut att bli lika fint väder som igår. Härligt!!
Känner mig ovanligt utvilad, vilket ju inte är speciellt konstigt eftersom jag attackerade den här förkylningen med sömn, vilket också verkar ha hjälpt!!
Nu ska jag ner och krångla fram cykeln ur förrådet.
Ha en underbar sista april folks!!

Peppad för hösten

Tittar som sagt på "Du är vad du äter", och jag blir precis lika inspirerad varje gång.
Hoppas såååå på att jag kommer in på min utbildning till hösten.

Jag vill väl inte riktigt köra samma taktik som Anna Skipper, och jag tror inte riktigt på det hon säger. Att allt det där hon plockar ut ur kylskåpen är så himla farligt. Men så vill jag ju framförallt inrikta mig på idrottare också, och inte svårt överviktiga personer, självklart blir det lite skillnad då.

Ge mig sommar nu..

Alltså vädermässigt är det ju redan sommar, men ge mig allt som sommaren innebär.
Ge mig semester.
Ge mig frihet.
Och ge mig en båt att åka med.

Var med Johan en sväng ute hos hans mamma förut när han skulle greja med båten. Jag längtar helt sjukt mycket tills vi har lagt i den.. Vill åka båt nuu.
Var helt otroligt varmt förut. Jag, Johan och John satt ute på Johans mammas altan och skulle äta lite, gick ju knappt för att det var så varmt. Varmare än många sommardagar.

Nu ska jag spendera en timme i sängen med Anna Skipper. Johan ska kolla hockey, så jag får nöja mig med TV:n i  sovrummet.


Nu är det allvar

Idag fick jag startbeviset till Göteborgsvarvet.
Jag låg fortfarande och sov när Emelie ringde mig, lite halvt hysterisk, över detta faktum.
Just nu när jag har vart sjuk i några dagar och inte har tränat sen i fredags, så känns det ju inte jättebra får jag erkänna. Så jäkla typsikt att man skulle gå och bli sjuk just nu, jag var ju ändå värsta inne på det här med löpträningen.
Jaja., vi får väl se hur det går.

Har käkat lite frukost bestående av smoothie, macka med skinka och avokado och en yoghurt blandning med mild vanilj yoghurt, kesella och keso.. Gott var det..!!

Mår lite bättre idag iallafall.. hoppas på att jobba imorgon..

Fortfarande ganska passiv..

Blev ingen mirakel-tillfriskning under natten.
Vaknade tidigt och ringde och sjukanämlde mig, sedan somnade jag om igen.
Vaknade inte förrän kvart i ett!!
Då gick jag ändå och la mig hyfsat tidigt igår.
Shit alltså, den sömnen tror jag var mer än välbehövlig. Men mår som sagt fortfarande inte speciellt bra, så det mest ansträngande jag har lyckats med idag har varit att lyssna igenom en föreläsning till. Nu har de dock kommit fram till det som jag väntat på hela tiden, nämligen kost för träning, så därför var det inte speciellt jobbigt utan bara intressant.
Nu finns det bara en enda föreläsning till att lyssna på, den var nu ikväll, och jag har visst 2 veckor på mig att se den, så nu känns det äntligen som att jag är ikapp.

Som det känns just nu blir det nog till att stanna hemma imorgon också, men jag ska gå upp och känna efter imorgonbitti. Jag vill såååå vara frisk nu..

Jag är inte så fräck just nu...

Nja.. jag e inte så mycket för världen just nu..
Känner mig faktiskt helkass =(
Snart har vi inget papper kvar här hemma, för jag snyter mig konstant.
Har just ätit lite.. baguetter, sallad, aioli och räkor.
Gott var det.. men nu är jag helt slut.
Johan har påpekat flera gånger att jag borde stanna hemma imorgon, vet att han nog har rätt egentligen, men jag vill vänta tills imorgonbitti med att bestämma det. Kanske blir frisk som av ett under över natten =P

Nu sitter Johan och kollar hockeyn och jag sitter här med en stor kopp te och ska kolla det sista på en föreläsning jag började med förut.
Är faktiskt riktigt nära att komma ikapp med den här kursen nu.. hoppet är inte ute iallafall.
Tror det är en halvtimme kvar att se på denna och sedan är det bara en till jag har missat..
Men det får bli imorgon.
Nu ska jag kolla färdigt och sedan blir det SÄNGEN!!

Förkyld som alla andra

Precis som så många andra har jag gått och blivit super-förkyld.
Vaknade tidigt, tidigt i lördagsmorse med superont i halsen och helt igentäppt näsa.
Inget vidare med tanke på att det var uppvisning i Lördags.Vårshowen med gamla klubben här hemma i Kungälv.
Tre föreställningar.
Inte direkt läge att ställa in.
Det enda positiva med att jag mådde som jag gjorde var att jag fick en liten förklaring till varför det kändes så SJUKT jobbigt när jag var ute och sprang eftermiddagen innan.
Det blev iallafall ishallen hela dagen, och efter det drog jag, Johan, Forsen, Hanna och Rikard hem till Emelie på vår planerade drink-kväll. Vi hade lite spontant annordnat ett mini-cocktail-party. Folk fick betala lite pengar och jag och Emelie shoppade loss på systemet.
Fick en drink-bok av min lillebror i julklapp för några år sedan. Blev jätteglad och skulle genast börja testa några goda drinkar. Bara det att det var typ omöjligt att hitta en enda drink där man hade alla ingridienser hemma..
Så tanken med kvällen var iallafall att man absolut inte fick blanda äckliga groggar utan bara goda och seriösa drinkar. Vi körde fullt ut med krossad is, frusna bär och typ 10 olika juicer.
Lyckad kväll.. dock har vi sjukt mycket sprit över..!!

Igår sov vi jättelänge. Vaknade inte första gången förrän efter tolv, och det brukar aldrig hända, även om jag har vart ute sent. Antar att det också hade med förkylningen att göra.
Blev allmänt slappande. På eftermiddagen gick jag till ishallen där jag äntligen träffade Matilda som varit i Kanada ett år.
Efter träningen följde Matilda, Donko och Liselott med hem så fikade vi lite och pratade massa. Matilda verkar ha haft det grymt i Kanada. Och Donko verkar ha det riktigt glidit på båten i Karibien..

Ikväll blir det iallafall bara vila.. Jag vill verkligen bara bli frisk så fort som möjligt.
Göteborgsvarvet är sjukt nära nu, och jag behöver verkligen träna så mycket det bara går..

Cykelpremiär

Kom till pappsen med mina spinningskor i eftermiddags.
Han utrustade mig med cykelhandskar, solglasögon och hjälm.
Och cykel förstås.
Nämnde för ett tag sedan att jag ville testa att cykla, så han köpte tillbaka sin gamla cykel som han sålt till en granne för några år sedan.
Vi drog iväg med bilen en bit med cyklarna där bak.
Fick krångla lite med att få fast fötterna på pedalerna, men sedan var det bara att köra.
Jättefint väder var det också.
Jag förstår verkligen alla som älskar cykling, grymt skönt var det.
Blev 2,5 mil. Inte speciellt långt förstod jag, men ganska lagom för att vara första gången.

Nu blir det lite sen middag.
Jag och lillebrorsan har grillat. Gott gott..!!

Jag ligger på minus..

... och det är jag nog värd också.

Johan skulle ta min bil till jobbet idag, för han hade så dåligt med bensin och han har mycket längre till jobbet än vad jag har. Jag gick upp som vanligt vid sex och åkte till jobbet med hans bil.
Han ringer mig vid halv tolv, en halvtimme innan han skulle börja, och var smått hysterisk eftersom han inte hittar nyckeln till min bil.
Ops.. den låg förstås i min väska.. som jag hade med mig i bilen på jobbet, och jag var långt bort som f**n när han ringde.
INTE SÅ POPPIS..!!
Men det var faktiskt inte meningen hjärtat..!!

Jag känner mig sjukt seg, vet inte varför. Ska iallafall dra mig upp till Fontin och springa lite nu, får hoppas att jag får lite energi av det..

Duktig-dagen

Idag har varit en riktigt duktig-dag!! =)
Började som sagt med springtur med Emelie.. vår planerade mil blev hela 13 km, så det känns riktigt bra..
Strålande sol var det hela vägen, riktigt skönt.
Vi diskuterade att det hade vart lagom om det blev sånt här väder på GBG-varvet, men jag lovar att det kommer vara jobbigt varmt, typ 25 grader eller nåt sånt svettigt.

Resten av dagen har jag spenderat med att plugga. Ligger ju aning mycket efter,  och insåg att det finns en uppgift som ska lämnas in på tisdag. Och jag har inte ens kommit fram så pass i föreläsningarna att de har berättat om uppgiften. Ska ge det ett försök imorgon och se om det finns möjlighet att komma ikapp, annars får jag nog lägga ner det här.

Sedan gjorde jag ett 30 minuters snabbryck och städade i princip hela lägenheten. Tänkte att det kunde vara bra att göra något som syntes också, så Johan skulle bli glad när han kom hem. Plugg och träning ger ju inte honom så mycket.. eller han får väl förhoppningsvis en "fit" flickvän.. det e väl kanske alltid nåt att vara glad över =P

Nu kommer snart Tony hit för att umgås en stund med mig och Johan på vår balkong. Sitter här med en Aquatini Strawberry Crush... godaste drickan ever =)

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll..

Laddning

Sitter här och laddar inför min och Emelies löptur.
Fanns inte överdrivet mycket att göra frukost av här hemma, men jag fortsätter ju leva efter mottot
"det är inte VAD som händer som betyder något, utan hur man väljer att reagera".
Ingen idé att jag går runt här och tänker att jag har käkat en dålig frukost.

Igår var det som sagt första isträningen.. Bara det att vår tränare var i Ungern och vår ass.coach hade fått en släng av magsjuka. Båda våra lagkaptener var också borta. TRE timmar teknikträning (speciellt när det var första träningen så vi inte riktigt hade några bra övningar) utan tränare är lite väl långt. Så vi körde igenom alla våra vanliga grejer och sedan blev det lite tidigare hemgång än det var tänkt.
Det var ganska bra ändå, för då hann jag med ett desperate housewifes avsnitt och lite mys i soffan med älsklingen.

Nu kommer Emelie snart ner hit, så det är bäst att fixa allt..

Äntligen helg igen

Börjar den här helgen på samma sätt som förra, nämligen med att tvätta..
Roligare kan man ju ha kanske, men gud så skönt att ha allt ordnat och inte behöva tänka alls på det medans man är ledig.

Ikväll blir det träning. Är väl inte supersugen på att spendera fredagkvällen i ishallen kanske, men det känns bra att få träffa världens bästa lag igen. Förhoppningsvis kanske vi får lite skvaller från vår tränare om vad som sagts om det inte så roliga resultatet på VM.

Imorgonbitti ska jag och Emelie ut och springa tillsammans. Tänkte satsa på en mil, men vi får se hur det går, vi tänkte nämligen bara springa asfalt imorgon, för att förbereda oss lite inför Göteborgs-varvet.
Jag har gjort precis det som väldigt många antagligen gör fel när de ska börja träna. Köpt massa snygga träningskläder och en dyr pulsklocka för att motivera mig. Och sedan hålle de på i två veckor, och sedan skiter sig allt.
Fast min tanke är ju att slutet ska bli lite annorlunda för mig förstås. Och det tror jag nog med. När man är van vid att träna sex dagar i veckan så blir man änna lite knäpp av att inte ha några "fasta" träningstider, så det är bara bra att ha något att göra av med lite energi på..

Tvättstugan kallar... trevlig helg allihop!

Slut på ledigheten

Då var påsken över för denna gången, och imorgon är det tillbaks till jobbet igen.
Speciellt sugen kan man väl inte påstå att jag är, men det är ju iallafall bara fyra dagars jobb denna vecka, så det är ju alltid något att vara glad över.
Vi är mitt uppe i vårens besiktningsperiod för tillfället, och det hade vart himla skönt om de hade kunnat välja att besiktiga vårat kontor tidigare än sista veckan denna gång. Så har det nämigen varit de två senaste gångerna.

I lördags drog jag och Johan hem till mamma och pappa där vi var ensamma hemma. Pille och Billman kom dit på ett litet improviserat grillparty. Bara fyra personer, men det blev iallafall jätteroligt, och lagom nivå på det hela.
Annars har det varit lugnt resten av helgen, fått städat endel och så. Hade egentligen tänkt plugga lite, men det blev inget med det tyvärr.

Idag var jag och mamma på Stadium XXL för att inhandla lite nya träningskläder. Fick med mig ett par nya tajts, en t-shirt och en jacka hem. Och dessutom en pulsklocka!!
Vi hade tur, skulle egentligen köpa en mycket enklare variant, men så var det värsta specialpriset på en mer avancerad, för det var utgående modell. Sedan fick vi ytterligare rabatt för han visste inte hur mycket batteri det var kvar, och dessutom ytterligare rabatt igen om man tecknade ett stadium kort. Så det var ett kap!!
Har inte testat den ännu dock. Har inte kännt mig helt hundra nu ikväll och är inte direkt sugen på att bli sjuk.

Påskafton

Jaha... påskafton då.. och vi har absolut inga planer alls.

Igår var vi ute på Marstrand hos Johans faster för att gå en påskpromenad och äta påsk/födelsedagsmiddag. Vi gick en ganska lång promenad ute i solen, ut på några klippor vid havet, och där fick vi en trevlig överraskning.
Christian tog fram champagne och utbringade en skål för Pia som fyllde år.. men dessutom ville han att vi skålade för att han hade friat till henne samma morgon. Så roligt..!! Snart blir det bröllop =)
Sedan gick vi tillbaka hem till dem och fick en supergod buffé.

När jag och Johan sedan skulle dra hem så funkade inte Johans nyckel till bilen.. vet inte riktigt vad det var för fel, men skumt var det.. så det slutade med att vi fick låna Pias bil, åka hem till Kungälv och hämta reservnyckeln, åka tillbaka till Marstrand och sedan äntligen åka hem igen.
Vi hämtade upp Emelie på vägen och så drog vi hem till Frida där alla från jobbet var och hade haft grillfest. Sedan gick Johan hem och jag och de andra gick ut. Blev bara Kungälv, för vi var alla lite sega. Var inte direkt på värsta partyhumöret, men när jag kom in så stod alla killarna från jobbet vid black jack bordet, så jag joinade dem..
Spelade för 40 kronor men tog ut 300, så det var ju helt okej =)

Idag jobbade Johans syrra sin första dag på ett nyöppnat café här i Kungälv, så jag och Johan tog en promenad bort dit och åt frukost (frukost och frukost, det var vid tolv när Johan äntligen dragit sig ut sängen). Grillad macka med valnötsbröd, chevre, honung och ruccola sallad med kaffe latte till, och så strålande solsken. Helt okej frukost!!
Sedan kom min favvo-Daniel förbi också. Har inte träffat honom sen nyår, så det var himlans skoj.

Nu sitter Johan och kollar fotboll och jag funderar på en springtur... är lite seg, men det behövs ju.
När vi var hos Frida igår frågade jag Emmie som spelar bandy om hon kunde kolla om jag får vara med på deras fysträning... kan ju faktiskt vara lite roligare och effektivare än att gå ut och springa själv..
Får väl se hur det blir med det =)



Älskling och sötasteViking


Idag är det "fredag"

Så himla skönt att få sluta så tidigt en "fredag" Nu är det långledigt från jobbet och det är verkligen underbart.
Jag skyndade mig hem och gjorde något så roligt som att kolla om det fanns tvätt-tid.
Så nu har jag satt igång två maskiner och väntar på att ta hand om dem.
Ska sätta på två nya snart och sedan dra ut och springa. Haha, ingen kan iallafall säga att jag inte tar det här med Göteborgs-varvet seriöst.

Nu är solen framme igen och jag är egentligen sjukt sugen på att typ sätta mig på en uteservering och ta ett glas vin, och sedan joina Emelie och Emelie för lite after work som vi hade snackat om tidigare i veckan, men nu har vi bestämt att vi ska träna inför våruppvisningen i Kungälv där vi ska gästspela lite, så det får vänta lite till med alkoholhaltiga drycker.
Blev ingen utgång igår heller. Vi åkte hem till vår lagledare Christina som fyllde 60 år igår, och överraskade henne, och efter det blev det bara hem och slappa. Christina hade tydligen fått besök av en gammal kompis som hon inte sett på 35  (!!) år.. hur coolt är inte det att öppna dörren och så står det en jättenära vän där som man inte sett på så länge..!!

Får väl gå ner och kolla tvättstugan nu..
GLAD PÅSK!!

Betyg, träning, utgång?!

Shit... slog mig idag att när jag sist var inne och tittade på mina betyg på studera.nu så fanns inte betyget från min Naturkunskap B kurs registrerat. Läste den på distans för 1½ år sedan eftersom den kursen krävs för typ alla de utbildningar jag kan tänka mig att gå.
Kom hursomhelst att tänka på idag på jobbet att det nog är ganska hög tid att kolla upp det där.
Tur!! För nu har jag ringt fem olika samtal och skickat lika många mail, och jag har fortfarande inte fått svar på min fråga... iiih, börjar få lite panik, men, men..

Sitter även och funderar på vad vi ska hitta på för träning idag. Efter årets första löprunda i måndags och att jag försökte slå tidsrekordet på Emmas utdelningsrunda på jobbet igår (2.5 timmars springande i trappuppgångar) så mår mina ben inte toppen idag. Nu när det har slutat regna tror jag dock ändå att jag ska orka mig upp till Fontin en sväng, vet att benen kommer kännas bättre så fort jag kommit igång lite.

Sedan ikväll ska jag först på ett hemligt mission.. tror inte att objektet för denna lilla överraskning läser min blogg, men kan ju vara onödigt att skriva här iallafall. Efter det blir det antagligen till att hälsa på Donko som har en såkallad "mellanlandningsdejt" på Vasastan. Erika är en gammal lagkompis som numer lever lyxliv (eller sliter som ett djur kanske) på ett kryssningsfartyg i Karribien där hon lever isprinsesselivet fullt ut..
Eftersom vi faktiskt är inne i vår lediga period nu och jag dessutom har världens bästa pojkvän som mer än gärna ställer upp som privatchaufför, så kan jag tänka mig en drink eller två =)
Dock en dag kvar på jobbet denna vecka ju, så det får väl bli lugnt ändå.

Jaha.. ut och springa var det ja... hmm....!!

Nu är det över

Jaha.. då var men alltså hemma igen.
Gick ju inte riktigt som tänkt, men vi gick iallafall ut och gav allt och gjorde vad som kändes som ett superåk.
Tyvärr, tyvärr, med risk för att låta som en dålig förlorare, har domare/specialister fortfarande inte lärt sig vad som ska belönas..
Guldet gick till Canada.. har bara sett dem på video, och det kan visserligen vara lite missvisande, men ändå.. jag tycker faktiskt inte att de skulle vinna..!!

Känns jättekonstigt att allt är över...
Nu väntar två veckors vila från ishallen. Dock inte vila i allmänhet  eftersom Göteborgsvarvet är om sex veckor (åh gode gud, why??). Sedan är det dags för nya auditions. Ska bli himla spännande att se om det är några som vågar sig dit och vill börja i världens underbaraste lag..


This is not how it's supposed to be...

Tja... vad ska man säga.. vi hade inte direkt tänkt oss att ligga fyra efter kortprogrammet, men, men..
Jag antar att det än precis nu som Michaels ord är viktigare än någonsin.
Under de fyra år jag har åkt i Surprise har Michael försökt få oss att förstå  att det är inte VAD som händer som är viktigt, utan hur man väljer att reagera på det..!!
Och vi har iallafall INTE förlorat vårat VM-Guld ännu.. idag är det en ny dag och vi har världens grymmaste långprogram.
Ikväll ska vi mosa världen!
Jag hoppas ni är med oss där hemma!!

Still going for gold!!

Solen lyser fortfarande med sin frånvaro här i Zagreb. Lite varmare är det dock, och inget regn.
Men, men.. som tur är så är vi ju inte här för att njuta av vädret. Vi har ju ett något viktigare uppdrag.
Imorse var det tidig träning, så man kände sig lite småseg innan, men när man kom ut på isen och såg ca 30 trogna svenska fans trots den tidiga timmen kunde man ju inte annat än le och fyllas med energi.
Tack!! Ni är grymma!!
Nu är alla träningar över och imorgon gäller det!!
Vi är peppade till max, och är helt redo att gå ut och visa världen vilka som ska ha guldet i år!! =)

Snart ska vi iväg på lottning. Nytt för i år är att de kör med seedad lottning i kortprogrammet, baserat på föregående års resultat. Så vi kommer åka i sista startgrupp. Skönt eftersom det innebär att det inte kan bli tidigt för oss imorgon utan att vi kommer kunna sova ut ordentligt =)

Nu blir det dags för dusch och sminkning. Sverige måste ju vara snyggast ikväll =)

Going for Gold!!

Här kommer en första rapport från Zagreb.
Har lånat mammas dator och har efter många om och men lyckats koppla upp mig. Fort går det inte, men det verkar ju funka iallafall =)
Vi hade väckning klockan åtta, men jag vaknade redan halv sju av vårat j*vla element som ger ifrån sig en liten smäll var trettionde sekund. Försökte verkligen somna om, men efter ett tag fick vi dessutom ett telefonsamtal från en amerikansk lagledare som inte verkade ha så bra koll på i vilka rum deras åkare bor.. Hmmpf..!!

Dagens första träning var i träningsarenan, vilket hade som följd att det inte var så mycket publik. Vi har ju dock ett helt gäng fans hemmifrån som redan ankommit, så det var ju varken tomt eller tyst på läktaren, men så mycket utomstående folk var det inte.
Men nu är det snart dags för träning igen och denna gången är det i tävlingsarenan, så förväntar oss lite nyfikna åskådare. Och nu kommer väl antagligen domare och tekniska specialister också vara på plats.

Första träningen kändes iallafall helt ok. Känns skönt att ha gjort premiärträningen och skakat av sig lite nervositet.
Nu blir det lite vila innan det är dags igen.

Förresten, för er som är avundsjuka på vädret som skulle vara här (19 grader och sol), så behöver ni inte vara det längre. Det är grått, dimmigt och småregnar..

RSS 2.0