Gammal kärlek rostar aldrig..

Ikväll ska jag, Maria, Frida, Emma och Malin på konsert.. och inte vilken konsert som helst.



Förra våren drog jag, Hanna och Matilda till stockholm och kollade på Backstreet Boys... sådär som en kul nostalgi grej. Men det är ärligt talat ingenting jämfört med den här kvällen.
Ikväll är det nämligen jubileumskonsert för Arvingarna.
Nog för att jag var galet kär i Nick Carter, men jag vet inte om det går att mäta riktigt med Casper och Lasseman.

Roar mig just nu med det klassiska innan man ska på konsert, lyssna igenom alla gamla låtar. Sådär för att fräscha upp minnet lite, så man inte behöver sitta där som ett fån sen och inte komma ihåg en enda textrad... men jag kan lova, det är ingen risk!! Varenda låt är väl inpräntad och kommer antagligen aldrig försvinna helt ur mitt minne.

När jag fyllde sådär tio år eller nåt, fick jag min första Arvingarna cd. Eftersom jag är uppvuxen med husvagnssomrar, med x antal timmar i bil, fick pappa snällt spela över cd-skivan på ett kasett band. Och tro mig, efter den semestern ville han nog kräkas så fort han hörde introt till Eloise. Är ett under att det bandet fortfarande var helt när vi kom hem.

Har heller aldrig riktigt förlåtit mina föräldrar för att jag inte fick gå och se mina stora idoler när de spelade i Kungälvsparken.. Det satt en jättestor affisch på anslagstavlan nere i "centrum". Minns att jag och Ellen tillochmed cyklade ner dit en gång bara för att titta på den..

Ja ni förstår ju själva, det ska bli rätt kul faktiskt!!




 


Jag mådde ju nästan bra...

Aaaah.. orka..!!
Kändes som att denna jäkla förkylning äntligen var över imorse.
Mådde bra hela dagen (okej, slutade typ tolv, så det var typ en halv dag) på jobbet.
Och var helt inne på att gå till ishallen ikväll..  men nu sitter jag här igen och nyser och snyter mig konstant.. va hände??
Någon som har ett immunförsvar över..
Ge mig... orka vara förkyld?!!
Vill träna ju..
Okej får erkänna att isträning inte är det jag är mest sugen på, vill ut och springa eller cykla, eller gå på det där gymintrot jag och Maria har snackat om. Men isträning hade inte heller vart fel.
Är sjukt trött på att vara sjuk/förkyld..!

Känns gött!!

Solen skiner, jag är (nästan) inte alls förkyld längre, och vi har precis haft besiktning här på kontoret.
100% igen... Vad annars?!!
Gött e de!!

Nya recept

Killarna drog ut på "stan" strax efter att jag skrev igår, och då kröp jag ner i sängen med ett avsnitt desperate housewives.

Idag har jag hunnit med lite städning och även vart på Maxi och handlat massa.
Idag gjorde jag ett nytt recept till lunch som jag hittade i en ny kokbok hemma hos mamma.
Kokboken hette GI-noll, och utan att jag egentligen undersökt det närmare, så antar jag att det är någon form av diet där man helt försöker utesluta kolhydrater. Möjligtvis effektivt om man vill svälta sig själv eller jojo-banta lite, men inget jag tror på om man ska träna hårt och prestera. Däremot fanns det en hel del grejer som verkade gott, och det är ju inte direkt svårt att lägga till lite kolhydrater.
Bjuder på detta goda recept idag. Vi åt det med färskpotatis och lingonsylt till.

MEDELHAVSBIFFAR:
400 g nötfärs
1 ägg
Oliver
Fetaost
Ca 3 msk grädde
Peppar
Smör & Olja

Blanda nötfärsen med ett ägg, några hackade oliver, fetaosten och grädden.
Peppar behöver du, men tänk på att feta & oliver innehåller salt.
Forma stora, platta biffar och stek i smör och lite olja.
Vispa ur pannan med lite buljong, slå på lite grädde och droppa i lite soja, och låt koka samman till en maffig sås.

Sådär.. lätt somen plätt var det, och riktigt gott.!!
Allt i kokboken verkade gå ut på noll kolhydrater och mycket fett, så tanken är säkert att man ska använda vispgrädde, men jag använde vanlig matlagningsgrädde.
Hade även i lite idealmjöl i såsen för att den skulle bli lite tjockare.

Nu har jag ett bröd i ugnen!!
Hör inte till vanligheterna att jag bakar, men hittade receptet hos Jenna, och blev sugen på att testa.
Berättar senare om resultatet.


Helt plötsligt blev det fest..

Japp.. Johan har vart ute hela dagen och kollat på "Kungälvs-cruisingen".

Det är väl allmänt känt här omkring att det finns raggare i Kungälv. En lördag i maj varje år är det dags för alla dessa raggare att köra på tåg genom Kungälv. Inte vet jag hur de kommer överrens, men en i varje bil kör ju, och är förhoppningsvis nykter, och de andra (så många som får plats) dricker sjukt mycket och hänger mer eller mindre nakna ut genom bilrutorna. Allt till dunkandet av typ sommarnatt eller I natt är jag din.

Hur som helst ringde Johan och frågade om det var ok att han och tre kompisar kom upp och tog några öl på balkongen..  Det tänkte jag väl att det inte var så farligt trots att jag fortfarande är sjukt förkyld. Jag satte mig faktiskt tillochmed på balkongen och tog en öl med dem. Bara det att sedan började telefonen ringa, och nu är det typ 15 killar och jag här hemma...

Ja, ja.. förmodligen drar de på krogen snart, så det är väl ingen skada skedd direkt...

Min datortid är visst slut

Johan tycker att han ska få ha datorn nu, när jag har ockuperat den i tre timmar.
Men jag tycker inte det är rättvist. För det första har jag ju skrivit tenta.. jag är värd att få ha lite slötid på datorn också..
För det andra är datorn faktiskt MIN!!!

Men, men.. jag är en snäll flickvän, och Johan är sjuk, och har vart hemma hela dagen och haft tråkigt.
Så varsågod älskling..
It's all yours..!!

Tentatime

Har kommit hem från jobbet och lagat mat och tvingat i min sjuka pojkvän lite..
Det är såååå synd om Johan, jag tror han kommer dö snart..
Shit, det här med män och förkylning alltså!! =P

Nu är det dags för sluttenta i distanskursen jag läst hela våren.
Har laddat med kaffe och Ben&Jerrys glass, så jag borde vara oslagbar!


Teamåkare bättre kondition än friidrottarna??

Gjorde vissa intressanta upptäckter igår då jag kollade upp resultaten på typ alla jag visste hade sprungit.
Patrik Klüft (f.d Christiansson) som förövrigt tydligen startade i samma startgrupp som oss, sprang på 2:07:53, och Stefan Holm på 2:03:11.
Stefan sa i någon intervju att han hade haft problem med lite förkylningar, så han hade inte kommit igång med löpträningen förrän ca 1 månad sen.
Med tanke på att vi tävlade VM första helgen i April har vi haft ungefär lika lång tid att ladda för GBG-varvet.

Förvisso är det väl lite skillnad på uthållighetskraven i höjdhopp/stavhopp vs teamåkning, men ändå, i vår sport håller man ju inte heller direkt på i 2 timmar i sträck.
Kul att se..


 

   


Resultaten för oss som sprang:
Emelie: 1:51:58
Liselott: 1:56:18
Sofie: 1:56:23
Matilda: 1:56:54
Ellinor: 1:57:26
Amelie: 2:02:35
Veronica: 2:03:13
Mimmi: 2:08:55
Sanni: 2:08:56



 


Göteborgsvarvet 2009

Då var premiären gjord.
Antar att detta var enda gången man kunde springa utan någon press, nästa år gäller det ju att vara bättre =)
Då får vi dock starta i en bättre startgrupp vilket kan vara lite skönt. Folk var inte så himla bra på att "hålla till höger" då de ville ta det lugnt. Vi Surprisare sprang ju inte direkt snabbast av alla, men om vi ville springa om någon så fick vi ändå göra det ända längt ut till vänster, vilket resulterade i att vi ju blockerade vägen ibland för de som ville springa ännu fortare.. Nja.. det var lite störande faktiskt. Säkert folk som störde sig på oss också, men man försökte ju iallafall tänka på det.
Ännu mer störande var väl folk vid vattenkontrollerna som tog vatten och sedan gick eller tillochmed STANNADE precis vid borden och drack sitt vatten. Man försökte ju fånga en mugg och sedan ta sig undan så fort som möjligt så att andra kom åt, men nä, nä, så tänkte väl inte alla.

Det kändes sjuk bra väldigt länge. Hela första milen så var det inte ens jobbigt. Var lagom väder också, i början sken ju solen, även om det var lite disigt, men sedan försvann solen också, och det gjorde absolut ingenting.
Jag sprang tillsammans med Liselott, Matilda och Sofie ända fram till Aschebergsgatan, sedan kom jag lite efter dem i folkträngseln, och då gav ju upp med att försöka komma ikapp, utan sprang resten själv.
De sista tre kilometerna kändes så sjuuukt långa. Man bara väntade på att det skulle stå en ny km-skylt bakom varje krök, men icke..!!
Var obeskrivligt skönt när man äntligen fick stanna. Jag fick en äckligt stor blåsa på foten, men den hindrade mig inte något under tiden. Kändes lite de sista km att något var på g, men med tanke på hur det såg ut när jag tog av mig skorna var det verkligen konstigt att det inte kändes mer.. var väl adrenalin och endorfiner som fick mig att tänka på annat =P

Men hur gick det nu då?
Jag måste säga att jag är sjukt nöjd. Igår skrev jag ju att snittet för tjejer tydligen var 2.05, och att det självklart hade vart gött och komma under det, men att det inte var något jag tänkte satsa på direkt, utan att det viktiga var att bara springa hela runt.
Pappa hade beställt sms-service och fick mina tider på mobilen, himla skönt var det när han visade sms:et med sluttiden.
1.57.26
Helt okej!!



Det här är fortfarande tidigt i loppet, tror inte vi hade lika lätt att le i slutet =P
Tack alla underbara lagkompisar, jobbarkompisar och pojkvännen (även om du nästan missade oss) för allt stöd. Var så skönt varje gång man såg någon man kände!!


Nu läste jag även denna artikeln om gårdagens löparfest.. och man kan ju inte annat än att hålla med... sjukt skön stämning överallt..

Dagen D

Sitter här och försöker få i mig en riktigt bra och nyttig frukost, men magen börjar faktiskt pirra lite nu.
Herregud, det här är konstigt. När vi bestämde det här så var det något jag garvade åt, och mitt absolut enda mål var att ta mig runt. Men tävlingsmänniska som man är har man ju naturligtvis kommit in på lite andra tankar.
Läste tillexempel att snitt-tiden för kvinnor var 2.05, och då väcktes ju naturligtvis en tanke att man inte vill vara sämre än det.. Samtidigt känns det extremt konstigt att "tävla" utan att egentligen ha någon som helst press på sig. Det är ju inte direkt så det brukar vara när det är tävlingsdags för mig..
Hur som helst ska jag nog ändå försöka glömma allt vad tider heter. Jag har ärligt talat inte sprungit tillräckligt mycket för att veta hur mycket jag vågar dra på i början, utan jag tänker hellre ta det lite "för" lugnt, så att jag verkligen orkar igenom.

Har precis vart inne på facebook en vända.. verkar som i princip alla människor ska spendera dagen på Göteborgs gator. De flesta ska väl titta, men det var kul att se flera oväntade "Status" om att folk skulle springa..
Får väl se om man hittar några bekanta ansikten bland de 60 000 människor som ska springa.



Nummerlapp uthämtad

Idag var jag och Emelie och hämtade våra nummerlappar till lördag.
SJUKT mycket folk. Värsta trafikkaoset, och efter MYCKET om och men hittade vi en parkering.
När vi väl ska hämta ut våra nummerlappar visar det sig att Emelies syrras nummerlapp inte finns... what?!
Vad är oddsen liksom?!
Ja, ja.. det löste sig relativt snabbt och vi kunde vandra vidare in på mässan i Friidrottens hus. Där fanns det massor med fina saker. Jag och Emelie tog första montern, vilken var adidas och shoppade loss.
Sjukt snygga tights och t-shirt hittade jag, och om man handlade för 500 kronor fick man ett gratis Göteborgsvarvet tryck, så det fixade vi naturligtvis.
Nu blir det ett desperate i sängen med min älskling, sedan är det sova.
Sömn känns viktigt nu.. skönt att vi som ska springa på lördag får ledigt från isträningen imorgon. Den är inte slut förrän klockan elva, så det känns som det hade blivit lite väl stort avdrag från sömnen annars.

Återhämtningsmål



Dagens återhämtningsmål är nog inte det mest nyttiga jag har ätit..
Digestive-kex och vitlöksost som blev över från festen igår.
Iochförsig både protein och snabba kolhydrater, som är det som är viktigast att få i sig direkt efter träningen.
Antagligen sjukt mycket fett i osten, men å andra sidan är fettförbränningen som bäst direkt efter träningen, så är det någon gång man ska äta det så är det väl kanske nu??

Dagens löprunda kändes skitbra, vilket jag inte trodde den skulle, med tanke på hur seg jag var innan. Dock kom bakslaget när jag kommit hem. Brukar ju kännas riktigt skön efter en hård träning, men jag mådde faktiskt jättedåligt när jag väl kom hem.. började frysa och må illa..
Men efter en dusch sitter jag nu i soffan med mys-pyjamas på, och börjar må riktigt  bra igen.

Min pulsklocka bråkar lite dock. Sprang samma runda som jag och Emelie gjorde sist, då visade den på exakt en mil, men idag stannade den på 8 km. Fattar absolut ingenting. Har iof inte kalibrerat den än, eftersom den verkade stämma extremt bra när jag testade den på bandet på sportlife.. men ändå, den borde inte visa olika på samma bana??
Sprang dock MYCKET fortare idag, men det borde inte spela någon roll... eller??! Någon som har bra koll på pulsklockor kanske har ett svar?! Nu börjar man ju hur som helst undra hur bra det stämt tidigare =S

Nu ska jag bara lägga in helgens träning i träningsdagboken som är till pulsklockan.. sedan blir det sängen.. Jag vet någon som kommer somna gott i natt =)

Fullspäckad helg..

Jag känner mig faktiskt helt färdig efter den här helgen.
I fredags hade vi först lite spontan after-work på jobbet innan jag och Johan åkte in till stan till Johans mamma och åt middag. Sedan var det dags för vår julklapp, Joe Laberos tältturné på Heden.
Shit vad coolt.
Jag och Johan såg Trollkarlens hemligheter några gånger på TV i vintras, så jag spanade för fullt efter hemliga avsatser på/bakom borden och sånt, men shit vad duktig han var. Jag FATTAR verkligen inte hur han gjorde..

Igår var det förberedelser hela dagen hemma hos mamma och pappa innan gästerna började komma vid fem. Det var jättelyckat, och OJ vad mycket fina presenter vi fick. Hade jag verkligen inte väntat mig. 
Tack så jättemycket allihop!!
Min morbror tog tydligen närmare 150 kort med sin fina systemkamera, och brorsan knäppte nog några med, så jag ska återkomma med bilder =)
Tack så mycket också till våra underbara föräldrar som fixade all mat och "jobbade" hela kvällen med att diska och plocka fram/undan..

Idag var det isträning från nio till tolv (aningen trött). Efter det var det hem igen till mor och far, denna gången med hela laget. Vår tränare har en liten tradition att hon då och då bjuder på supergod ungersk korv. Eftersom träningen var i Kungälv var det lite långt för oss alla att åka till klubbrummet i Landvetter eller hem till Andrea i Mölnlycke, därför passade det bra att vara hemma hos oss.
Det blev supergoda mackor (som vanligt), och så tittade vi än en gång på fimerna från VM. Tittade även på ett element i taget där filmen var i hopklippt i den ordningen som lagen blivit placerad i respektive element... Tja... vad ska man säga.. man blir bara förbannad.. Bedömningssport... ussch!!

Åkte sedan ut till Johans mamma igen och tittade lite på Johans lillebrors första fotbollsträning... Gulligt!!
Trots att jag känner mig helt slut nu så ska jag ut på en liten löprunda.. Blir nog ganska lugnt dock.

Tack än en gång för en underbar förlovningsfest =) 

Överraskning

Kom hem och slog mig ner vid datorn för att som vanligt kolla alla nya inlägg på bloggkoll. Tror ni man blev glad när man plötsligt helt oväntat får läsa om sig själv i ett inlägg? Bara massa gulliga saker. Surfa in till MIE och kolla själva. Helt klart en blogg värd att läsa förövrigt. Finns nog inte många saker som gör mig gladare än att se föräldrar som ställer upp till 110% för sina barn när det gäller idrotten. Jag vet ju själv hur viktigt det är =)

Hade inte tänkt blogga förrän ikväll egentligen, men var bara tvungen att skriva om det, gjorde mig verkligen glad =)
Nu ska jag vandra bort och kolla om det finns någon drop-in tid på Salong Vanessa här i närheten. Mitt hår hade verkligen behövt en uppfräschning innan lördag.



Hittade detta, och insåg just att mina ben fortfarande är ganska pigga..


15 km - känns i benen

Hade tänkt mig längsta passet inför GBG-varvet idag, och när jag stannade visade pulsklockan på 15,6 km.
Kändes helt ok, men benen var BRA trötta efteråt.
Blir mycket om träning nu i bloggen, men det blir ju mest jobb och träning.

Igår och idag har jag dock ägnat x antal timmar åt storstädning här hemma också.
Idag överraskade jag mig själv lite med att få för mig att tvätta golven. Något som verkligen inte hänt många gånger sedan jag flyttade in här. Tog iallafall fram vatten och blandade i medel och allt. Sedan hittade jag inget skaft till moppen. Men orka hälla ut allt igen då utan att ha städat? Nej, det kändes ju lite onödigt.. så jag låg helt enkelt på knäna och skurade golven för hand.. Haha.. lite gammaldags kanske, men nu är det iallafall rent och fint här =)

Efter jobbet idag fick jag med mig Emelie och Jennie till Sushi07 för sushi buffé. Det var riktigt längesedan nu, och lika gott som alltid. Camilla och Maria var med också, men de vågade sig inte på någon sushi idag. De ska nog lära sig så småningom..

Nu blir det ett avsnitt desperate innan det är läggdags..

Inte bra..

Just det, skorna var inte speciellt bra idag heller =(
Farligt nära skoskavs blåsor på BÅDA fötterna, så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.
Tänker inte riskera skoskav på GBG-varvet, men jag är inte helt säker på att mina gamla skor håller för två veckors träning till + hela varvet. Eller jo, håller lär de väl göra, de kommer ju inte direkt falla isär, men frågan e hur bra de kommer vara??
Ja, ja.. detta tål att tänkas lite på..


Svettigt

Ruskigt jobbigt var det med intervaller idag.
Har inte kört något så "hårt" intervall pass innan, så det är svårt att säga om det var beroende på förkylningen eller inte. Antar att det hade vart rätt jobbigt även utan. Ska alldelles strax in i duschen så att jag e klar när Johan kommer hem. Tror att vi kanske ska åka ut och kolla hur det ser ut där vi förmodligen ska lägga i vår båt.
Har käkat lite.. jag har varit dålig med återhämtningsmålen tidigare, men efter senaste föreläsningen i kursen jag läser på distans så har jag verkligen försökt bättra mig. Har ju egentligen vetat innan också att det är väldigt viktigt, men jag har inte vart så duktig på det iallafall.
Tycker ofta det är svårt att äta direkt efter ett jobbigt pass, men det är ju inte speciellt mycket som krävs direkt.
Duschen nu, kan VERKLIGEN behövas =P

Nu är det slut på vilan

Japp.. nu är tightsen på och iPoden laddad.
Ska bara vänta några minuter till så att min lunch verkligen hinner lägga sig ordentligt, sedan blir det ett hårt löppass i Fontin. Jag och Emelie gjorde en liten mjukstart igår efter att båda har varit ordentligt förkylda.
Vi orkade oss runt en mil iallafall, men fort gick det inte.
Usch, hatar verkligen känslan efter att man varit sjuk, känns alltid ordentligt på konditionen.

Jag hoppas att mina nya skor vill bli vän med mig idag.
De har inte kännts helt hundra de tidigare gångerna jag sprungit, men det har iallafall blivit bättre och bättre för varje gång. Men nu börjar det snart bli lite tidsnöd.. om det inte känns bra idag får jag nog ta mig en ordentlig funderare.. bara två veckor kvar till GBG-varvet, och det känns inte kul att göra premiären med ett par skor där jag riskerar att få ont.
Jaja.. time will tell..


Jag är, jag väntar, jag hoppas

Jag är: berörd av att ha läst hiv.blogg.se <--- läs och reflektera
Jag väntar på: ett sms som säger att Johans kusin har fått barn
Jag hoppas att: Johan och hans polare snart har spelat klart sin pokerturnering så vi kan gå och lägga oss.. Johan leder ganska stort vad jag har förstått, så jag tror inte han vill lägga sig =P

Imorgon blir det morgonlöpning med Emelie. Jag är egentligen fortfarande inte HELT 100, men nu orkar jag inte sitta stilla längre..

RSS 2.0