Söndagsmys

Vaknade vid sju imorse och kände bara NEJ!! Jag vill inte gå upp. Helt underbart att komma på att det var söndag och att jag kunde sova några timmar till. Nu har jag bosatt mig i soffan framför TV:n. Tittar på slalom. Världscupen i Bulgarien. En av killarna som var med på universiaden i Turkiet har fått chansen att vara med på världscupen denna helgen, så får ju försöka hålla lite koll. Och senare är det ju längdskidor också. Blir alldeles perfekt underhållning till alla paljetter som ska sys idag. Hade hoppats på lite sol idag och en lång promenad, men det ser alldeles väldigt grått ut ute, så jag tror att jag blir kvar i soffan.

Färdigtentad

Färdigtentad för den här gången. Snart lunch med Matilda.
Ledigt från träningen ikväll och inget att plugga.
Vissa dagar är lite bättre än andra :)

Min framtid??

Idag hittade jag något välidigt intressant på nätet.
Som de flesta kanske vet läser jag för tillfället Kostvetenskap på Göteborgs Universitet. Det jag verkligen är intresserad av och vill inrikta mig på är Idrottsnutrition. I mitt program ingår dock bara 7,5 hp idrottsnutrition, och tyvärr verkar Sverige inte ha sådär jättemycket mer att erbjuda. På sin höjd verkar man kunna hitta nån 15-poängskurs med kost, träning och hälsa.
Idag ramlade jag dock in på den här sidan.
Det är en internationell distansutbildning i två delar. På sidan kan man se upplägg för utbildningen och varenda lektion verkar superintressant.
Mindre kul är väl att kursen kostar över 2000 pund per del..
Men detta är definitivt värt att titta närmare på.
Något säger mig att "Diploma in Sports and Exercise Nutrition from the International Olympic Comitee" smäller lite högre än 7,5 hp idrottsnutrition från Göteborgs Universitet...

Bara att börja spara pengar..!!


Solig fredag

Solen skiner och jag har inte vart utanför dörren idag.
Illa!!
Jag tog en lååång (alldeles för lång) sovmorgon, och sedan har jag gjort några tafatta försök till att tentaplugga. Problemet är att det är fredag och tentan inte är förrän på onsdag.
Det är visst helt omöjligt för mig att plugga effektivt utan lite stress och press.

Nu är det snart dags att bege sig till träning, och sedan är det HELG!!
I helgen är det dessutom singeltävling i ishallen vilket för oss betyder ingen morgonträning, utan en helt ledig lördag. Lyxigt värre!! Får se vad som händer ikväll efter träningen.
Johan blev visst klar med sin utbildning idag, så det kanske kan vara värt att fira lite..

Nu ska jag hämta upp Sofie.. och jag tror nog att det blir en kaffe latte för oss på vägen också. Fredagslyx!


Från Turkiet till Milano

Blev några korta dagar hemma för att tävtta och packa om, och nu är vi på plats i Milano för nästa tävling.
Äventyret i Turkiet slutade inte riktigt som planerat. Redan när vi kom till Turkiet var det några i laget som inte var helt friska. Under de första dagarna blev några sämre, och vår lagledare Mona började bli bundis med läkaren som fanns i Athletes Village.
När det var dags att åka kortprogrammet var det några som hade feber :(
Vi tog oss igenom kortprogrammet, men det hade kunnat vara mycket bättre tyvärr. Vi hade mycket småmissar och åkte inte alls så bra som vi gjort på träningarna.. Vi slutade på en tredje plats efter korta. Inte vad vi tänkt oss, men med tanke på vårat åk så känns det bra att vi "bara" var 3 poäng från ettan (Rokettes, Finland)och knappt 1 poäng från tvåan (Marigold, Finland).
Vi var riktigt peppade att få visa vårt långprogram och ta igen de där tre poängen kommande dag, men när det var dags för frukost fick vi veta att det var ännu fler i laget som hade hög feber.
Ett kortprogram kan man med lite vilja ta sig igenom även om man inte är helt hundra, men ett långprogram är väldigt mycket jobbigare. Det är kanske möjligt att det hade funkat om det var EN person som inte mådde helt ok.. men nu var det inte så, utan totalt tror jag det var tio eller elva stycken som åt penicillin.
Vi fick ta det riktigt tuffa beslutet att dra oss ur tävlingen. Något som aldrig hänt Team Surprise, och inget annat lag heller vad jag vet för den delen.. Det blev riktigt mycket tårar den förmiddagen.
Trots det tråkiga slutet hade vi en helt underbar resa.. Träffade så mycket roligt folk och är många erfarenheter rikare.

Nu har vi iallafall hunnit ladda om lite snabbt under några dagar, och nästan alla är friska igen, så nu är vi på plats i Milano.  På lördag och söndag är det dags för tävling och det ska bli så kul att äntligen få visa vårt långprogram.

Imorgon blir det 1,5 timmes träning och sedan lite shopping. Det är väl nästan ett måste när man är i en sådan mode metropol som Milano.


RSS 2.0