Nu drar vi..

Om en timme går bussen till Österrike.
10 dagars träningsläger i en snöig liten Alpby.
Hårda träningar väntar men också mycket mys med världens bästa..

Kommer sakna min älskling och goa klasskompisar, men det går förmodligen fort.
Ni här hemma får väkomna julen så gott det går.


Bild från förra årets läger.. i bakgrunden syns vårat hotell.


Nostalgi

Borde plugga inför kemitentan, men har spenderat alldeles för lång tid med att läsa gamla blogginlägg.
Åh, det finns människor jag saknar nåt enormt mycket. Eller perioder av livet kanske man ska säga.

Sommaren 2006 kan nog ha varit den bästa i mitt liv.. Hade inget jobb, utan var ledig hela sommaren, och bodde fortfarande hemma så hade ändå råd att leva lite.
Mer eller mindre levde ihop med mina underbara killkompisar och dessutom började jag den sommaren träffa Johan lite smått.

Det var sol och bad och fest och mys hela sommaren..
SAKNA!


Godmorgon

Ännu en tidig morgon då jag kört Johan till jobbet. Som jag redan nämnt är det ett riktigt bra sätt för mig att komma upp morgonen. Annars är jag expert på att "snooza" och sedan få det superstressigt på morgonen.

Helgen har inneburit alldeles för lite kemi-plugg. Tenta på fredag och jag vet ärligt talat inte riktigt hur det ska gå. Det är så mycket och så krångligt, så att så fort jag sätter mig med det så tar motivationen slut med en gång.
Istället bjöd helgen på en massa träning (fredag kväll och hela lördagen), en mysig kusinträff med tacos, fika och massa gamla filmer (hemma hos Erika och Christoffer i fredags. Tur att jag får låna Johans kusiner när mina inte fins lika nära). En supertrevlig cowboyfest hemma hos Hanna och Rickard i lördagskväll. Och en riktigt slapp dag igår, då vi dessutom gjorde lite framsteg på vår renovering.

Nu känner jag mig faktiskt riktigt laddad för en ny vecka.. Slutspurt på kemikursen och sedan på fredag så drar vi till Österrike med bästa laget för 1½ veckas träningsläger..


Denna bilden gör mig lycklig.. Älsklingen tillsammans med Adde och Gustav, två personer som betytt så himla mycket för mig..
På bilden rockar de förövrigt loss till den här låten.


Kemi och SM-uppvaktning

Kemikursen gör mig helt knäpp.
Det är aldehyder, alkoholer, estrar och ketoner. Alkaner, aromater och nukleofiler.
Efter fem timmars föreläsning är man helt knäpp i huvudet, och man känner sig ungefär som världens mest korkade människa, för det känns som ett enda stort kaos.
Det är inte mycket grejer som verkar enkelt kan jag säga.

Nu borde jag skriva rent anteckningarna från typ de tre senaste föreläsningarna, men det blir inget med det.
Istället ska jag snart bege mig till Mölnlycke kulturhus för att få någon slags uppvaktning av Härryda Kommun för att vi vann SM förra året.
Mölnlycke kulturhus ligger rakt över vägen från Hulebäcksgymnasiet där jag spenderade varje dag under tre års tid. Känns som att det kommer framkalla en del minnen.
Det var en grym tid..Mysmorgon

Jag var uppe tidigt imorse och körde Johan till jobbet, och därför har jag haft en lugn och skön mysmorgon här hemma.
Det kan vara något av det bästa att ha gott om tid på morgonen och kunna sitta i lugn och ro och dricka kaffe, och som idag, lyssna på Rivstart. Dock är jag fruktansvärt dålig på att ta mig upp i tid för sådana mornar, så att köra Johan till jobbet är en jättebra grej.

Snart dags att ge sig iväg till skolan. Idag blir det ännu en sådan där lång dag med skola, sjukgymnast och sedan direkt till träningen. Hemma igen någon gång innan elva ikväll. Men det känns helt okej, för imorgon är jag ledig från skolan.
Lite kemiplugg kanske jag ska lyckas trycka in, men sedan ska jag och Joel på utbildningsmässa. Ska spana lite efter distanskurser införs nästa års valbara kurser.

Lika bra att ge sig iväg i tid till skolan.. det är ju lite snö ute, och då vet man aldrig hur det ser ut på vägarna..


Organisk kemi

Tenta i måndags i mikrobiologi, vilken nog gick bra tror jag.

Igår började nya kursen, organisk kemi. Igår och idag var det lite repition på grunder i allmän kemi, för de som känner att de inte har full koll på det.
Jag var ju förvisso inte ensam på dessa föreläsningar direkt. Som tur är verkar hela klassen, inklusive dem som läst Kemi betydligt senare än vad jag gjort, vara ungefär lika bortkomna.
Känns lite skrämmande när man har STORA problem med att förstå repetitionen. Hur ska det då gå med det som man egentligen ska lära sig?

Jaja, som tur var fick jag även höra något lugnande idag. Mina klasskompisar från förra året som nu läser idrottsinriktning läser för tillfället en kurs om stress. En sak de hade fått lära sig är att 93% av alla saker man oroar sig för kommer aldrig att inträffa.
Alltså, kanske jag ska sluta oroa mig för att inte klara den här kursen..

Eller också så SKA jag kanske just oroa mig, för om jag oroar mig så är ju chansen stor att det inte händer.. ja.. nu trasslade jag in mig lite här..


Slutsatsen är iallafall att det nog kommer gå alldeles utmärkt.. ett steg i taget.. =)


Tråksöndag

Borde plugga, men känns faktiskt som att jag har koll på det jag ska ha koll på.
Det är ganska konstigt att känna så inför en tenta.. Känns som att man missat något viktigt typ.
Pratade med Therese nyss och hon kände dock likadant, så ma kanske bara ska vara glad att man slipper tentaångest.

Igår var vi en sväng på Lounge, men det var faktiskt inget vidare. Kul att träffa Therese syster iallafall som var här och hälsade på.

Idag är det galet fint väder ute, och jag är egentligen sugen på att gå ut och springa.. men det är nog inte så bra för mitt ben. Har isträning sen, så är väl bättre att satsa på att kunna träna då utan att ha ont. Men det hade inte vart fel att få springa lite i solen med skön musik i öronen.


Idolstjärna på konståknings-VM

Johan är ute och har kul med sina kompisar.
Jag dricker te och kollar på idol.. och på tal om det..

Igår satt vi med laget och kollade på TV-inspelningen från när vi åkte på invigningen för Konståknings VM som gick i Göteborg 2008.
Vi snabbspolade först, för vi ville bara se våra åk, och plötsligt flimrar det förbi en bild på en av artisterna som sjöng, och någon i laget säger att: oj, han var lik Geir i Idol.
Neej, det är klart att det inte var han, säger någon annan..

Men visst var det så.. Geir Rönning var alltså den som sjöng på invigningen.

Totalt onödig info för endel av mina läsare, men ganska många av er var ju säkert där och tittade, så lite kul ändå kanske..


Ett jobb till mig?

Har precis pillat lite med ett CV.
Kanske kanske om saker går min väg kan jag få ett litet extrajobb inom en snar framtid.
Det hade verkligen inte vart fel. Nu när både jag och Johan pluggar är det mer regel än undantag att pengarna lyser med sin frånvaro i slutet av månaden.

Snart dags att åka och träna.. mitt högerben protesterar... men kanske inte så konstigt efter att jag plågat det två dagar i rad med både rehabträning och akupunktur.

Imorgon är det lördag. Lång dag i ishallen först, sedan får vi se vad som händer. Känns faktiskt som att jag har relativt bra koll inför tentan på måndag, så kanske kan man unna sig att hitta på något roligt, men vi får se.


.

Dags att uppdatera lite här kanske, annars kommer jag snart få klagomål från mamma på andra sidan Atlanten.
Tyvärr inga nyheter angående de stora planerna jag skrev om sist. Trodde jag skulle få veta säkert i måndags, men, men.. ser inte så ljust ut tyvärr =(

Sitter här med mitt kaffe och ska snart ge mig iväg. Idag blir en lång dag.
Sjukgymnastik - akupunktur - labrapportskrivande - föreläsning/labavläsning - videotitt i ishallen - tre timars träning.
Sedan blir det nog bara hem och däcka i sängen.

Har tenta i mikrobiologi på måndag, så för tillfället blir det inte så mycket mer gjort än träning och plugg. Låter inte så roligt kanske, och det är det inte heller. Man får försöka ta till vara på småsaker och vara glad för det lilla.
Idag är jag glad för att det knappt är ett moln på himmeln, och kanske, kanske kan man slippa det jäkla regnet idag (peppar, peppar).
Är också glad för att jag fick ett mail av min kompis Nicole i Australien som skrev att hon kommer och tittar på VM i Finland och sedan kommer till Sverige och hälsa på oss i en vecka ungefär. Långt kvar till det iof, men alltid något att se framemot =)

Dags att packa matlådor.


RSS 2.0