Snart slut för denna gången

Nyss hemkommen från årets nästsista träning.
2010 blev inget Guldår, men jag tror på att 2011 kan bli det.
Dagens träning fick mig att tro på det ännu mer..

Det blev inget Guld.. och tja, jag vet inte om året varit så himla speciellt i övrigt heller.
Jag känner mig mer än redo att välkomna det nya året.
Jag tror inte riktigt på nyårslöften, men jag har funderat lite på vad jag vill ha ut av det kommande året.
Man kan se det lite som mål kanske. Jag ska fortsätta fundera lite till, och sen får vi se om jag delar med mig av dem, eller om det blir något som stannar hos mig själv.

Nu är det hög dags att krypa till kojs.. morgonträning imorgon, vilket jag är lite nervös över, då det var sjukt längesedan jag gick upp så tidigt som jag behöver göra imorgon..


Blir man extra blödig när man e sjuk??

Eller så är det bara så att jag inte brukar titta på gråtprogram som Oprah Winfrey och Extreme Home Makeover när jag inte är sjuk..


Ironiskt på Aftonbladet..



Kunde inte låta bli att reagera över det här..
Fly snökaoset, visst det låter ju bra.. men hur? Inte gärna med flyg eller tåg va?!


För tidig julklapp?

Den stavas F Ö R K Y L N I N G!!
Ligger helt däckad i sängen och kollar på TV-serier och film.
Känns verkligen inte bra att missa föreläsning idag och imorgon, men det finns inte en chans att jag skulle palla att sitta i skolan hela dagen. Blir helt snurrig av att gå ut till köket ungefär..
Någon som har tips på en bra film?


Nästsista måndagen

Ja, då var det måndagmorgon igen, och det är ju helt galet att det redan är den nästsista måndagen för det här året. Idag börjar en ny kemikurs.. eller ja, egentligen har den redan börjat, för de andra hade lite intro till den när jag var i Österrike. Hoppas inte jag missat allt för mycket.
Efter förra kemikursen kan jag väl inte påstå att kemi är mitt nya favvoämne direkt, men otroligt nog klarade jag tentan iallafall. Hursomhelst så verkar denna kursen, biokemi, riktigt spännande. Verkar inte vara lika mycket konstiga molekyler att rita och sånt, utan lite mer teoretiskt, och kanske ska man äntligen förstå det här med citronsyracykeln och sånt som vi läste om i fysiologin men inte riktigt orkade gå in på.

Helgen har iallafall varit fin fin.. Fredags var det som sagt träning och sedan julklappsutdelning. Jag fick en jääättefin bok av Sarah där hon satt in olika kort på mig och vänner, skrivit massa små söta saker och sedan även skrivit in recept som hon frågat olika personer om. Jättefin verkligen!!
På lördagmorgonen följde jag med pappa till Landvetter för att hämta hem mamma. Naturligtvis var planet försenat, och sedan fick hon inga väskor.. Satt sedan hemma hos mamma och pappa hela dagen och kollade på livesändningen från singel-SM. På kvällen var det födelsedagsfest hos Malin, vilket var supertrevligt. Mindre trevligt var att kvällen slutade på Park Lane där någon kände för att sno min iPhone.. SUCK!!!

Igår var vi först på adventsfika hemma hos Johans mamma tillsammans med mina föräldrar. Sedan åkte vi hem till mamma och pappa igen för nu hade mamma fått hem sina väskor. Jag fick en jättefinklänning och mamma hade även köpt med sig I.D smink till mig. Det är helt galet vad mycket billigare det är där än här i Sverige.
Sedan på kvällen var det träning igen.
Full fart.. som vanligt!

Nu är det väl dags att ge sig till skolan..  med det här vädret vet man ju alrig hur lång tid det tar.
Ha en härlig måndag allihop.


Mysfredag

Åh vilken mysig dag jag har haft..
Började med att promenera runt i Kungälv med Sofie och leta efter en födelsedagspresent till Malin som fyller år imorgon. Sedan satte vi oss och tog en låååång fika på Nyfiken.
Var jättesoligt och fint ute förut, men usch vad kallt.

Snart är det dags att bege sig till träningen, oh efter det ska vi hem till Hanna och ha lite julmys med bästa laget. Även dags för julklappsutdelning. Vi startade en liten tradition förra året, alla fick dra varsin lapp med ett namn på. Till den personen ska man sedan köpa en personlig julklapp för ca 100 kronor. Riktigt klurigt ibland, men förra året hade alla kommit på jättebra grejer, så det ska bli spännande att se ikväll.
Jag är faktiskt riktigt nöjd med min julklapp iallafall, så det kan jag berätta om senare.

Imorgon kommer mamma hem och ska vara hemma över jul och nyår. Ska bli så mysigt att ha henne hemma ett tag. Har inte träffat henne på typ fyra månader.


Den vita julen?

Jaha?
Nu börjar det likna vanlig svensk vinter.. regnigt och slaskigt.
Tur att jag ska fira jul i Uppsala.. för där värkar snön fortfarande vräka ner..


Wikileaks

Om ni precis som jag hör och läser nyheter om Wikileaks var och varannan dag, men känner att ni inte riktigt har koll på vad det handlar om, så finns det just nu en dokumentär på SVT Play.
Dokument Inifrån, wikileaks - med läckan som vapen, finns tillgänglig t.om den 16 januari.
Mycket intressant och lärorikt, men en hel del obehagliga bilder.

Själv blev jag tipsad om detta i Rebeckas blogg.


Udda julklapp

Googlade runt lite för att hitta insiration till diverse julklappar.
Triops kan nog vara det konstigaste julklappstipset jag hittade.

"När du köper ett paket Triops får du ägg som ska läggas i vatten. På bara ett dygn kläcks äggen och djuren börjar snabbt växa i storlek till de blir 3-5 cm långa. Därefter lever de lyckliga liv på ungefär 20-90 dagar.

Fy fasen vad äckligt.. på bilden är de misstänkt lika diverse protozoer och parasiter som vi såg förstoringar på under mikroorganism-kursen.


 


Underbara lediga helg

I vanliga fall är jag i ishallen vid den här tiden.. och om jag mot förmodan inte är det utan vi har fått ledigt så brukar det vara träning inplanerad söndagkväll istället.
Men eftersom vi vart på träningsläger i nästan 2 veckor så har vi helt ledigt denna helgen. Helt underbart!!

Dagens innefattar ändå lite planer.. ska strax gå ner i tvättstugan och plocka upp tvätten från igår (wiihoo). Sedan ska jag ge mig ut på en liten promenad till systembolaget och titta om de har någon trevlig liten presentförpackning med glögg inför kvällens glöggfest. Ska förhoppningsvis hinna pilla lite med min tävlingsklänning också innan det är dags att piffa till sig för att dra in till stan och träffa alla goa gamla lagkompisar.

Återkommer strax med ett minst sagt udda julklappstips..


Saknad!!

Många av mina vänner som inte egentligen kommer från Göteborg verkar ha en väldigt stor hemlängtan nu när julen närmar sig. J
Jag kan ju inte direkt längta hem, men de senaste dagarna har jag verkligen kännt av hur mycket jag saknar de vänner som har flyttat härifrån.
Flera av mina allra närmsta vänner har flytt Göteborg för att plugga i andra delar av Sverige och Världen.
Som tur är hoppas jag hinna träffa dem allihop nu under julen då de kommer hem.
Saknar verkligen att ha dem nära så man kan träffas spontant..


Min BÄSTA Emelie... vad jag saknar dig!!


Att åka skridskor

Att åka skridskor är för mig inte konstigare eller svårare än att gå. Därför glömmer jag ibland bort att alla faktiskt inte kan åka skridskor.
Här kan ni se när storbloggarna Tyra och Kenza hälsar på hos Viktoria Helgesson och lär sig åka skridskor.
Från början går det kanske inte jättebra.. men de gör jättestora framsteg.


Pastaundersökning



Imorse mötte jag upp Therese och Christina vid nio-tiden på Coop Avenyn.
Uppdraget för dagen var att kolla in olika pastasorter och göra en varubedömning.
Analysera fyra olika sorter utifrån näring, ekonomi, miljö och sensorik. Jag tyckte det lät dödstråkigt innan, men visade sig faktiskt ganska intressant.
På måndag ska vi göra någon slags demonstartion inför klassen och typ laga en maträtt typ som i ett matlagningsprogram, samtidigt som vi berättar vad vi kommit fram till om de olika sorterna. Så vi provlagade även vår pastasås som vi ska göra på måndag.
Gott blev det, men det kommer bli en utmaning på måndag, för redovisningen ska ta exakt 18 minuter, varken mer eller mindre.

Nu snöar det ute igen, och jag gillar det!! I December får det snöa hur mycket som helst för mig.. speciellt när det ligger kvar, och inte bara blir slask.
Sedan när det har gått några veckor in på det nya året, då kan snön gärna försvinna och det kan bli vår så snabbt det bara går.

Snart bär det av till Ale Arena för genrep inför Fredagens julshow som vi ska hålla där tillsammans med Bandyspelare från Ale-Surtes A-lag. Ingen aning om vad dessa killar ska hitta på, men det blir ju spännande, speciellt ifall de ska ge sig på något som innefattar konståkning.
Ale-Surtes sida kan ni läsa ett litet reportage om oss och dessutom se vart man kan köpa biljetter.


Borta bra men hemma bäst

Hemma... och det känns helt underbart!!

Hade verkligen behövt hinna till skolan idag, men en punktering på motorvägen strax efter Helsingborg satte stopp för det. Ja, ja... hur jobbigt kan det vara att utföra en egen liten experimentell matlagning och sedan skriva en rapport på tre sidor..
Okej, antagligen lite jobbigare än att steka pannkakor i några timmar med goa klasskompisar och improvisera fram en muntlig redovisning på en kvart, men jaja.. jag är inte den som tänker vara bitter.

Det är som sagt helt underbart att vara hemma.
Det är snö och lampor och allmän julstämning här.
Jag längtar faktiskt riktigt riktigt mycket till julen i år, och framförallt alla människor som jag ska få träffa.
Dels alla släktingar men också de kompisar som kommer hem över julen som har bosatt sig på andra ställen och som man ser alldeles för sällan.

Nu ska jag mysa lite med Johan. 
När jag kom hem idag stod det en bukett rosor på bordet och ett jättegulligt kort..
Han kan när han vill min älskling =)


RSS 2.0