Ångest är en underdrift..

Ju mer jag pluggar, desto mer känns det som att jag totalt kommer kugga tentan imorgon.
Ungefär var femte minut får jag starka känslor som säger åt mig att lägga ner det här..
Galet!!

Dessutom är min förkylning inte alls bättre.. och så fick jag reda på att det är spinning på fysträningen ikväll.
Hallå?! Jag ÄLSKAR spinning, men med en enda träningsfri dag i veckan är det inte direkt så att man sätter sig och kör slut på benen i en cykelsal.. Spinning är alltså något jag för nöja mig med på sommaren. Men idag hade jag iallafall haft chansen, om det inte var för den jäkla förkylningen =(

Kanske ska testa att göra lite mat. Förhoppningsvis kan jag bli lite mer positiv av lite energipåfyllnad.



Åh, jag vill vara med... om inte annat hade det nog vart sjukt bra med en sådan paus i mitt pluggande.


Plugg plugg plugg

Min hjärna kokar snart.. har läst hela dagen och känner att det börjar bli lite mycket nu..
Började så fint med att försova mig.. Min mobil har gått sönder (ovanligt) så använder en gammal, och om man har den på ljudlös så ringer inte alarmet, och jag hade naturligtvis glömt sätta på ljudet efter att jag var i ishallen igår.
Kände dock direkt när jag vaknade att det inte var läge att åka till skolan ändå idag.. dunderförkylning på g här.. fick bli hemmaplugg istället. Hittills har jag faktiskt varit förvånansvärt effektiv.

Nu har jag precis intagit gourmetlunch i form av pasta och köttbullar... ska det gå fort så ska det.

Tillbaka till böckerna nu..


Thursday

Antingen får jag fortfarande betala för min dåliga sömn mellan måndag och tisdag (vilket känns lite väl längesen), eller så håller jag på att bli sjuk =S
Var bara i skolan 2 timmar idag, ändå somnade jag på bussen hem, och nu har jag sovit i över en timme här efter att jag ätit lunch.. Iiiih, vill verkligen inte bli sjuk.
Vill ju kunna träna och så är det ju suuuuuperhårt tentaplugg som gäller i helgen, och det känns som att jag kommer behöva vara så pigg det bara går då.

Sista föreläsningen avklarad idag alltså, så nu är det bara att nöta..
Har lite kvar att läsa i böckerna först iof. Aaah, förutom träningarna och en snabbdejt med Emelie imorgonkväll så kommer helgen inte få innehålla mycket annat.

Sitter nu och väntar på att Johan ska komma hem med bilen så jag kan komma till träningen.
Hoppas min lilla tupplur har gjort sitt så jag orkar fokusera på 3 timmars isträning, men det tror jag nog..
Lite kaffe nu..


Lugn löpning i regnet

Hade en superskön fysträning idag..
Lugn jogg/löpning som uppvärmning, lite backintervaller på det och sedan ett varv löpning till.
Ganska lågntensivt med mer syfte att njuta av den underbara höstluften.
Började regna lite smått i slutet, men det var bara sådär lite, lite som inte gör någonting, utan bara tillför massa extra syre i luften.
Precis på lagom nivå efter min dåliga sömn natten till idag.
Efteråt åkte jag hem till mami och papi och tog ett lång bad... skööönt, saknar verkligen badkar här i lägenheten!

Har hunnit plugga en hel del med faktiskt, känns bra.
Seminarie imorgon, ska bli intressant att se hur det går, börjar bli lite mer allvar nu känns det som.

SÄNGEN!!!


Regn

Usch, det blev inte många timmars sömn inatt, vilket verkligen känns idag.
Föreläsningen imorse var dock den bästa hittils, konkret och lätt att förstå för en gång skull, en förläsare som pratade lagom högt, och ingen jobbig powerpoint som hon stressade igenom, utan pratade bara med egna ord och skrev upp visa saker på whiteboarden.
Skönt.. för hade det vart krångligare hade nog inte mycket fastnat i mitt huvud.

Efteråt stannade vi kvar i skolan och diskuterade lite inför seminariet imorgon. Till min förvåning hade jag riktigt mycket koll på läget när jag väl började snacka.. =)

Kändes onödigt att åka bussen hem för att senare ta bussen till träningen, så ringde mamma och frågade om jag fick våldgästa henne på jobbet. Har insett att detta var en perfekt pluggplats... kaffeautomat med gratis latte några meter bort i korridoren, och så mamma bredvid som kan svara på frågor om konstiga ord. Perfa! Nu är hon dock på möte och jag passade på att ta en paus och låna datorn.

Snart dags att bege sig till Landvetter. Fysträning idag. Det ösregnar!!



Sitter just nu på våning sju i denna bygnad och tittar ut på regnet..


Tankar om natten

Kan verkligen inte sova, och är det något jag har lärt mig så är det att kan man inte sova, så KAN man inte sova... det e ingen idé att ligga där hur länge som helst och vrida på sig och få panik över att timmarna går och att man snart ska upp.
Därför sitter jag här med en kopp te och massa bloggar att läsa.
Vid sånna här tillfällen är man glad att man ligger lite back på bloggläsandet.

Har vart en konstig dag... funderat mycket på både det ena och det andra.

Ser fram emot morgondagen. Föreläsning 10-12.. mina nya klasskompisar kan vara de underbaraste..

Dagens (nattens) bild blir på mig och Emelie... för guuud vad jag saknar dig vännen.. hoppas verkligen vi hinner ses i helgen.


...

Jag är officiellt SÄMST på det här med självdiciplin.
Tiden bara går och går och helt plötsligt har man missat massor med puggtimmar.
Har iallafall diskuterat några av exempelfrågorna till tentan med Jimmie på MSN.. så det kanske kan räknas som liiiiite plugg iallafall.. men jag har ju fortfarande flera hundra sidor kvar att läsa.

Gårdagens utgång blev lite halvdan.
Varför kör man kick-off för alla nya studenter med gratis inträde, gratis garderob, gratis mat och gratis konserter (massa saker som självkart resulterar i MASSOR med folk) för att sedan stänga klockan elva??
Hur tänkte ni där??!
Vi begav oss bort mot Parken strax innan elva istället, men kändes sådär lagom kul att betala 80 kronor i inträde där... partystämningen hade änna dött hunnit dö lite på vägen..

Detta kan ju låta aningen ytligt.. men när man har använt ALLA sina kläder redan, och verkligen måste leta ordentligt för att hitta en ny outfit som man inte redan använt med nya klasskompisarna, så känns det lite småsegt att man sedan bara använder den i typ två timmar..
Men, men... tur att det är finsittning på lördag... jag har inte gått med finklänning och högklackat i skolan än, så klädfrågan är iallafall inget problem då...

Nu blir det Antonovsky.... wiiihoooo


Träningsvärk och plugg

Träningsvärken från igår börjar komma smygandes.. känner att den nog inte blir att leka med.
Vi hade ett sjukt jobbigt 1,5 timmes fyspass med Karin igår, och det sätter sina spår..
Intervaller runt 800-meters slingan, styrka och till sist lite backintervaller..
Härligt!!

Har varit i skolan nu på morgonen och haft föreläsning.. kanske inte den roligaste, men det var iallafall ganksa konkret för en gång skull, och inte massa.. det är såhär och såhär.. MEN det kan också vara såhär.
Har intagit lite lunch, och nu är planen plugg, plugg, plugg innan det är dags att ge sig in till skolan igen och träffa alla i nollningsgruppen. Imorgon är det redovisning av alla nollningsuppdrag, och vår grupp har inte utfört speciellt många, så det är det dags för idag.
Vissa är ganska lätta (fråga 10 barn om meningen med livet), andra lite svårare (ta kort med en kändis).
Synd att inte teamåkning var lite större sport då, då hade jag väl kunnat räkna mig själv som kändis :P
Himla kul iallafall att detta blev just idag, onsdag, när jag inte har träning och för en gång skull kan vara med från början.

Men som sagt.. innan dess.. plugggggggga.... Så sjukt mycket att läsa, så det är bäst att sätta igång bums.


Frukostfunderingar..

Dagens stora funderingar är nu först huruvida jag ska ta den sena eller tidiga bussen till skolan, och senare ikväll ifall jag ska möta upp de andra på nollningen efter att jag har vart på träning, eller om jag ska åka hem och plugga.

Stora problem att lösa idag alltså.
Antar att livet är rätt bra för tillfället...!!


Åh... vad ska man säga?!

Såg precis den nya reklamen för elitserien i hockey som folk berättade om på träningen imorse.
Har försökt hitta den på Youtube, men verkar inte finnas än, men i korthet går den ut på att det är en konståkare på isen, och efter en liten stund kommer en hockeyspelare och tacklar bort honom.
Sedan kommer texten "Nu intar elitserien isen".

Jag kan väl också förstå att man kan tycka att det är en lite rolig idé, men man blir ju bara så trött!
Läste kommentarerna till den här artikeln i sportbladet. När folk skriver saker som "äh, gå och sminka er för fan", eller "gör en reklam tillbaka, eller nej just det, det finns väl inga pengar i B-sporter" är det väl ganska tydligt varför den här reklamen är "skadlig" för konståkningen som sport. Folk har ju redan helt skeva tankar, och detta kommer ju inte direkt göra saken bättre.
Och som någon i laget sa, dom kunde ju tagit fotboll eller nåt, som iallafall är någorlunda jämnlikt, och som dessutom har olika säsong.. Jag fattar också att det inte hade vart lika "roligt", men ååååh..



Fredagskväll i soffan

Åhh.. jag är helt slut.
Är övertygad om att jag kommer somna så fort jag lägger huvudet på kudden.
Tre timmars hård träning och direkt vidare till nollningsaktiviteter på Parken igår gjorde att jag var galet trött imorse. När jag satt på bussen till skolan kändes det som att dagen aldrig skulle ta slut. Men efter vårt seminarie (som för övrigt gick riktigt bra) hade både mensvärk och huvudvärk släppt och ute var det helt underbart väder.
Jag gjorde en chansning och ringde Adde för att fråga om han ville käka lunch. Jag tror helt alvarligt att det var ett år sedan jag träffade honom sist. Skandal måste jag säga!
Fick iallafall en supertrevlig stund i solen på Cappucino's uteservering med en räkmacka och Ramlösa... lyxigt och mycket trevligt prat!
Sedan köpte jag en latte och satte mig nere vid kanalen och pluggade lite innan det var dags att bege sig till ishallen för 1 timmes extraträning + 2 timmars vanlig träning. Som för övrigt var rätt hård idag med. Märks stor skillnad nu när man börjar åka lite mer istället för att bara testa fram nya programmet.

Nu har vi sett idol och nya programmet kändisdjungeln och VÄLDIGT snart väntar sängen!!


Torsdag

Sov helt sjukt dåligt inatt, så var lagom seg när klockan ringde imorse.
Dagen inleddes med föreläsning i 2.45 minuter.. underbart när man är trött.. nja, var lite små segt faktiskt.
Men resten av dagen blev bättre. Jag, Therese och Mikaela käkade lite lunch i skolan, satte oss och läste/antecknade i biblioteket i ca 2 timmar och efter det när vi kom ut var det plötsligt strålande sol och lagom skön värme. Vi köpte varsinn glass och satte oss vid Lejontrappan och pratade och njöt av solen.
Så trodde jag inte skoldagen skulle sluta när jag stod och småfrös i väntan på vagnen imorse.

Efter att jag kom hem har det bara varit slappande i soffan. Fotboll, Idol och nu Fråga Olle dokumentär.
Nu blir det nog väldigt snart sängen så jag är redo för skola, träning och eventuellt nollningsaktivitet imorgon.


Lasagne med keso och fetaost

Gjorde Lasagnen från Jennas blogg till lunch.
Sjukt god! TESTA!
Lasagne är väl inte direkt en såndär snabb maträtt som man slänger ihop på en kvart, men åandra sidan så blir det ju ganska mycket mat över = matlådor!!
Har även ett sjukt stort kålhuvud i kylen sedan jag och Emelie gjorde pizza för hundra år sedan, därför fixade jag lite pizzasallad till lasagnen. Bra tips!!

Sitter nu och mumsar på Rivers "glass". Funkar super som nyttig efterätt eller mellanmål, men jag vet inte riktigt om jag skulle kalla det glass. Skit samma.. gott var det iallafall..

Nu är det snart dags att åka iväg till landvetter för fysträning med Karin och Katrin. Är riktigt seg idag, därför ska det bli skönt att bara få ge järnet, jobba med kroppen och inte behöva tänka till skillnad från om det hade varit isträning, då man samtidigt alltid måste använda huvudet till 110%


Seeeeg

Sjukt opruduktiv dag.. vet inte riktigt vad det är med mig.
Hade tänkt gå upp vid nio, men det ändrades till typ elva... inte alls bra.
Sedan började jag morgonen med att titta på första avsnittet av Ensam mamma söker på datorn. Det var säsongspremiär i söndags när jag tränade. Haha, tycker faktiskt om det programmet riktigt mycket!!

Det enda duktiga jag gjort idag har väl varit att beställt två nya böcker till skolan. Vilket också resulterar i att jag är typ 550:- fattigare. Har försökt leta på bibliotek och blocket och allting, men det går inget vidare, så det finns inte så mycket andra val än att köpa. Hoppas verkligen det går att sälja dem sen.

Igår var det dags för första seminariet i skolan, och det var helt okej. Vi var i små grupper och skulle diskutera utifrån tre frågor. Eftersom det vi håller på att läsa just nu (vetenskapsteori) är sjukt flummigt så finns det ju inte direkt några rätt och fel svar.
Prova själv att svara på frågan: hur vet man med säkerhet att något är sant??
Fick iallafall pratat med lite fler nya människor igår, man träffar fortfarande folk som man inte ens visste gick i samma klass.. kul att en tjej i min grupp igår är tillsammans med en spelare i Gais eftersom att MIN pojkvän är galen i dem..

Nu ska jag nog knalla mig bort till affären.. funderar på det här till lunch, och det här till efterrätt/mellanmål.


Jag är sämst!!

Klockan är snart halv ett.. jag har inte ens öppnat boken idag.
Det går inte direkt enligt planerna det här..


Träning x2, städning och plugg

Åh, jag ligger ganska mycket efter med dagens planer, fast anledningen till det beror iof bara på bra saker.

Började dagen med tre timmars isträning klockan åtta, och efter det var det fysträning med Katrin. Så roligt, och hon är så duktig!! Det är sådan skillnad att springa när någon annan talar om för en vad man ska göra.
Spring såhär långt och försök hålla den här tiden..
Blir en helt annan mening med det då.

Efter träningen blev det till att fylla på med lite pastasallad från igår när jag kom hem. Sen gick jag bort till biblioteket för att se om de hade några av böckerna jag ska ha till skolan, men nehejdå.. de hade bara en av de fem jag letade efter, och den var utlånad..
Detta känns som att det kommer bli dyrt. Förhoppningsvis kan man väl sälja dem igen efteråt.

Sen var det hursomhelst meningen att jag skulle sätta mig ner och komma ikapp lite med pluggandet, men jag kände bara att jag omöjligt skulle kunna koncentrera mig i den röran som var här hemma.. så efter lite tjat gick Johan med på att göra ett ryck och städa lite. Nu är det tillslut nästan fint här. Blev ingen superstädning direkt, men vi fick iallafall bort det mesta som låg framme och skräpade.

Nu ska jag förhoppningsvis kunna ta mig igenom några sidor i boken (går inte fort direkt), och sedan blir det hem till mor och far för att äta middag och se fotbollen.


En MHM-nolla



Nu har vi nästan avklarat första nollningsveckan.
I onsdags var det pubrunda där målet var att gå till pubar som började på så många olika bokstäver som möjligt. Vi vann nog inte direkt den tävlingen då vi inte var så effektiva, men däremot var vi ganska bra på uppdrag nummer två, nämligen att samla saker från de olika pubarna. Stöld var dock absolut förbjudet.
Eller vad sägs om en BH (?), en flaska, en handduk, en bartenders t-shirt m.m
Hoppas på att det ger endel pluspoäng.

Igår var det sedan premiär på Studentklubben på Parken.
Jag har inte varit där sen det var Honey, så det var ju kul att komma dit och se, och man blev nästan lite nostalgisk av att gå ner på undervåningen där Honey altså var förr. Jag och Sofie hängde ju där en hel del det året vi var 18 om man säger så.
Hur som helst var det superkul båda dagarna.
Igår försökte jag dra med mig Jennifer efter träningen eftersom det visar sig att hon pluggar Sports Coaching och det är massa från hennes klass i min nollnignsgupp. Hon sa att hon skulle fundera på det, och jag trodde nog hon skulle banga, men helt plötsligt stod hon där i trappan när jag skulle gå upp.
Jättekul!!

Nu ska jag gå ner och titta om min bok har kommit med posten idag, annars får jag nog gå bort till biblioteket och se om de har den där (vilket de säkert inte har). Hade verkligen behövt plugga lite i helgen.
Det som är skönt är väl attjag har hört att det är väldigt många andra som inte heller har fått boken än.

Nedan är lite blandade bilder från de två nollnignsdagarna.

 

   

1. Therese och Mikaela   2. Våra Phaddrar Junior och Malin
3. Jempas klasskompisar från sportscoaching   4. Simon och Emma
5. Emil och Simon



Klädval?!

Snart dags att ge sig iväg på nollningsaktivitet nummer två, nämligen pubrunda.
Kom just på att jag inte har en aning om vad jag ska ha på mig.
Kom också på att jag inte har helt koll på vad denna kväll kommer innehålla. Igår fick vi i nollningsgrupperna massa uppdrag som ska genomföras under nollningen utöver de arrangerade aktiviteterna.
Det var såna där sjuka saker som typ bada i fontäner (har jag ju gjort i Zagreb så..), tvätta Poseidons snopp, rasta en pensionär etc...
Kan tänka mig att det kommer komma förslag på att vissa av dessa uppdrag ska göras under kvällens gång.. alltså kanske man behöver ha det i åtanke när man väljer kläder/skor.
Åh, jag blir trött på mig själv. Min klass består av minst 75% tjejer.. ingen hade tyckt det vart konstigt om jag hade startat en liten "plan av klädsel"- diskussion idag...


Första föreläsningen och nollning

Igår var det som sagt dags för info och start på nollningen. Vi tillhör Utbildningsvetenskapliga studentkåren (SLUG) och nollas därför tillsammans med alla de som läser till lärare. Dock hade de delat upp de, så i våra nollningsgrupper var det bara studenter från MHM (Mat Hälsa & Miljö) samt Idrottshögskolan.
Vi blev alltså indelade i grupper, fick lite info allmänt om nollningen och sedan var det dags för stadskamp. Jag hann dock bara vara med på en station innan det var dags att bege sig till Landvetter för träning.

Årets första fysträning, som hölls av Karin (ass. coach) och Katrin ( f.d. lagkapten). Och shit vilken träning också. Känns i kroppen idag kan man säga, men grymt skoj var det..

Idag var det alltså dags för första föreläsningen. När jag kom dit var jag nästan glad över att inte vart med igår. Vissa kom tydligen hem senare än andra, och dessa personer mådde väl inte allt för bra idag. Jag hade fullt upp ändå med att hänga med i föreläsningen. Vår första kurs heter just Hälsopromotion och tar väl upp begreppet Hälsopromotion i stort. Första delen av kursen handlar om Vetenskap och vetenskaplighet. Jag måste säga att det är inte jättespännande... Men, men.. med lite vilja ska man väl lära sig det som behövs.

Nu har Johan kommit hem från jobbet och jag vet att han vill ha datorn. Kan inte min gamla dator bara bli klar på repariationen nu.. e tröttsamt att "slåss" om en dator hela tiden.
Lite slappande i soffan nu innan det är dags för mer nollningsaktiviteter.


Skolan igång




Efter att ha väntat och väntat och väntat sen den där dagen jag fick antagningsbeskedet så har skolan faktiskt satt igång och jag kan numera kalla mig student. Känns lite konstigt än så länge dock, eftersom att jag hittils inte kan påstå att det varit speciellt ansträngande. Har bara varit massa (MASSA!) information och lite lekar och sådant.
Idag går bussen till skolan först om två timmar, jag har alltså haft en riktig slapparmorgon här. I eftermiddag är det dags för nollningsinfo och efter det är det den första nollningsaktiviteten. Tråkigt nog kan jag tänka mig att jag inte hinner vara med på den eftersom det är träning i Landvetter halv sju =(

Vår hemliga resa med laget i helgen var för övrigt GRYM!! Våra hemliga kuvert ledde oss till Rebeccas sommarstruga i Kungsviken på Orust. Här väntade hela laget på oss (vår bil kom sist) tillsammans med massa kräftor, snapsvisor och lekar. Alla sov över och morgonen efter fick vi en lång och mysig frukost i solen. Det blev verkligen lyckat, och "partygruppen" hade gjort ett grymt jobb!!!

Ska försöka göra lite nytta här nu innan det ä lunchtime!!


RSS 2.0