Liten sammanfattning

Okej, jag ber om ursäkt.. har fått x antal klagomål över att jag varit sjukt dålig på att uppdatera.
Det har blivit sena kvällar i princip varje dag, och att skriva i bloggen har helt enkelt inte varit prio ett..
Målet med tävlingen är iallafall avklarat, första officiella universiadguldet i Teamåkning är nu svenskt och idrottshistoria har ännu en gång skrivits av Team Surprise. Första officiella VM guldet och första officiella universiad guldet.
Måste säga att det känns helt okej!!

Innan vi lämnade Harbin hann vi med en hel del annat skoj. Jag, Anna och Lina skippade att följa med på shopping och gick istället och kollade på short-track. Sjukt häftig upplevelse måste jag säga. Anna tog en del riktigt fräcka kort som jag kanske kan få låna nån gång i framtiden. Sedan var vi även och såg två hockeymatcher med USA.
Om ni vill kan ni kolla detta klipp på Youtube som är lite roligt. Anna och Lisa har varit hos de amerikanska hockeykillarna för att lämna svenska flaggor till dem som de ska använda när de kollar på vår tävling samma kväll. Bara det att våra konkurrenter i Miami University har sett detta, och är visst lite rädda att förlora sin hejaklack :P

Dessutom fick vi ju åka på galan med alla de andra madljörerna. Började på morgonen med träning tillsammans med singelåkarna, paråkarna, isdansarna och en hysterisk koreograf. Han fick väl ungefär som han ville tillslut, även om Andrea förstås inte kunde låta bli att ändra iallafall liiiite på hur vi skulle göra.
Vi åkte vårt långprogram på galan. Det var väl inte precis det besked man ville få direkt efter att vi vunnit guldet, men det var bra att vi gjorde det. Blev ett hyfsat åk.. var lite svårt att ladda om, man slappnar ju automatiskt av efter en sådan tävling. Men det gick okej vilket var tur med tanke på att ishallen som tar typ 11000 pers var heeelt proppfull.

Efter galan kom det israeliska paret som vann isdansen in och ville ta kort med oss, och senare när vi kom till hotellet kom några av singelåkarna och bjöd oss på deras "fest". Precis som förra universiaden verkade det som att de övriga konståkarna fick upp ögonen lite för teamåkning och de verkade faktiskt riktigt imponerade!!

Efter över en vecka med dålig mat och dåliga rum var det rena lyxen för oss att komma till vårt hotell i Peking. Jättefina rum. skööööna sängar och äntligen ett fräscht badrum.
1½ dag i Peking avklarad och vi har redan hunnit med både sightseeing och en massa shopping. Väcktes klockan sju imorse och sedan har vi hunnit med Himmelska fridens torg, Den förbjudna staden, en silkesfabrik och det himmelska templet, samt nu på kvällen varit på middag och ätit den klassiska maträtten Peking-anka. Och hittils har jag handlat två par jeans, två par väskor, skor, t-shirtar och lit presenter som jag inte tänker skriva om här... Då ska tilläggas att den riktiga shoppingdagen är först på söndag. Lite smått orolig för det här med övervikten.. men, men.. det får lösa sig..

Nu ska jag krypa ner i sköna sängen och sova. Blir tidig väckning imorgon också.

Invigning och isfestival

Nu har man hunnit vara här i Harbin ett tag.
Igår var det dags för invigning av denna enorma tävling.
Med lite erfarenhet från universiaden i Turin där vi väntade utomhus så tog vi på oss MASSOR med kläder. Fel av oss!! Denna gången väntade vi nämligen innomhus... sjukt varmt!!
Invigningen hölls i ishallen där vi ska tävla.. den tar 11 000 personer och det var fullsatt, precis som ryktet säger att det kommer vara på våra tävlingar.. Vi får väl se... =)

Idag har vi varit på utflykt, som tur är var det inte riktigt sant att man inte fick lämna universtietsområdet.
Vi var på Harbin winter festival. Ett område där de byggt upp massa byggnader och skulpturer av is och snö.
Sedan blev vi avsläppta för att gå till en supermarket, de släppte av oss typ 100 meter från den, men det var inne i ett köpcenter, och det var inte det lättaste att hitta dit. Här på universitetet kan alla relativt bra engelska, men där var det heltomöjligt att göra sig förstådd. Tillslut hittade vi en guide. Han kunde inte heller engelska, men han (och tre andra kineser) följde tillslut iallafall med oss till en affär.
Har ju inte skrivit det innan, men maten här är inte den bästa.. så efter supermarketen blev det ett stopp på mc donalds. Inte bästa uppladdningen för tävling kanske, men jag ska ärligt säga att det är första gången jag ätit mig mätt med lätthet här.

Nu blir det lite mer paljetter och sedan ska jag väl försöka vila lite.. ikväll är det dags för första isträningen. Spännande!!



 

   


 


Framme i Kina

Då var man till slut framme i detta enorma land.
Ni som tror att det är kallt hemma i Sverige kan glömma det.. outfitten i förmiddags var tights, mysbyxor, överdragsbyxor, 2 linnen, en fleece, hood-tröja, vinterjacka, vantar, halsduk och mössa.
Då var det ändå lite kallt i slutet.

Vår resa hit gick utan problem..
I Peking skulle vi byta plan för att resa vidare till Harbin. Tydligen är tre timmar ganska lite tid att ha mellan två plan, så vi fick specialbehandling från det att vi klev av planet. Kineserna är väldigt trevliga och hjälpsamma, och väldigt måna om att allt ska vara bra. Är det något som inte stämmer blir de dock lite väl hysteriska över att fixa det.
När vi äntligen kom till vårat rum t.ex så funkade inte elektriciteten på toaletten, efter att vi sagt till en av volontärerna så var det snart fyra personer inne i vårat rum för att fixa detta. För att inte tala om hur upprörda de blev när det slutade fungera igen.

Vi bor på ett enormt universitetsområde. Här bor alla de som håller på med issporterna, alltså ishockey, curling, konståkning och speedskating. Ryktet säger att vi inte kommer få lämna universitetsområdet förutom för att träna och tävla.. vilket inte känns så väldigt kul, med tanke på att det är först på torsdag som vi åker tillbaka till Peking.
Man kan undra hur många volontärer/arbetare de har till detta arrangemanget, överallt är det fullt med kineser som ska hjälpa till. Ett exempel är matsalen, då står det först fyra stycken som hälsar välkommen innanför dörren och visar att man ska gå upp för trappan, sedan står det två till ovanför trappan som visar vägen in i matsalen, och väl där inne står det fyra andra som också säger hej och välkommen.

Imorse var det en välkomstceremoni för de länder som kom igår. På vår ceremoni var det vi, Turkiet, Estland och Grekland. Det var högtidligt med blommor, tal och musik, och våra fyra flaggor hissades.
Nu blir det lite paljettsömnad innan vi ska gå och äta igen, och sedan bär det av till invigningen. Det var riktigt häftigt i Turin för två år sedan, och något säger mig att Kineserna inte är sämre på det här.

Ska försöka uppdatera bloggen så ni vet vad som händer här.
Älskling.. detta var nog inte så kul inlägg,för du har redan läst det mesta i ditt mail, men saknar dig iallafall!!


Tankar om lördagen

Igår var det middag och bowling med jobbet på Hard Rock.
Åkte direkt från ishallen hem till Camilla i Olskroken. Där spelade vi ett jätteroligt spel. Melodifestivalspelet.
Mitt lag förlorade... för att det andra laget fick ett kort att våra spelpjäser skulle byta plats när vi var en ruta från mål.. =P OFLYT!!
En stund efter åtta mötte vi iallafall upp de andra inne på Hard Rock. Maria hade sjukt ont i sina fötter pga sina skor, så jag offrade mig att ta taxi med henne från centralen istället för att gå =P
Vi fick jättegoda hamburgare, och sedan överraskade vi Jennie, som fyllde år, med en drink med tomtebloss i och Ja må hon leva förstås.
Sen var det bowling och jag var lika dålig som vanligt.. men fick faktiskt till en strike... STOLT!!

Det var en jättekul kväll men jag insåg att utgång efter nio timmar i ishallen inte är en jättebra idé. Hade jätteroligt, men usch vad jag kände mig trött och seg ibland. Nu blir det till att fixa lite grejer här hemma... har en skoluppgift som ska göras och massa paljetter som ska sys.. och sedan blir det träning ikväll.

Appropå skolarbetet.., igår efer träningen pratade vi lite om hur mycket man uppskattar sina föräldrar när man flyttat. Nämnde för mamma i fredags att det var konstigt att min bok jag beställt (eller ja, rättare sagt HON beställt eftersom jag var i Prag) till skolan inte kommit än, och att jag verkligen hade behövt den i helgen. Hon föreslog att jag skulle kolla biblioteket, men jag var ju i ishallen från 8-17 igår, så det var ju lite svårt. När jag ringde till mamma från ishallen igår var hon och pappa i stan och letade efter min bok.. hade varit inne på flera bokhandlar och flera bibliotek, och tillslut hittade de ett enda ex på biblioteket i Linnestan.. så snällt.. TACK!!!

Lost for words..

Ja.. vad ska man säga om slutet på helgen?
Det blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss.
Vi startade bra och sedan hade vi ett fall i no-hold. Det hade inte gjort så mycket om det stannat där, men tyvärr följdes det av flera andra småmissar. Dessa missar är vi naturligtvis fullt medvetna om, och man har full förståelse för att man inte får betalt när sådant händer, men utöver detta var det lite andra saker som man inte har lika stor förståelse för som gjorde att vi inte fick speciellt höga poäng. Ett "time deduction" bla, vilket verkar vara totalt fel. Det är ju inte så att vi inte har kollat tiden på vårat program innan direkt.
Hur som helst.. den tänkta guldpengen blev en bronsmedalj. Den första på tretton år i Surprise historia.
Men hursomhelt, no need to worry.. det är inget som kommer upprepas. Trots resultatet känns det riktigt bra efter vår tävlingspremiär. Sjukt skönt att ha gjort det och nu vet vi att vi kan, alla våra träningar nere i Prag gick super.
VM-guldet ska hem till Sverige i år!!

Just nu håller jag på att fixa lite mat. Innan har jag lyssnat/sett på den första föreläsningen på min distanskurs. Den var 2 timmar och 45 minuter, så det var ju lite segt, men kursen verkar iallafall jätteintressant.

Nu blir det mat... HUNGRIG!!

 


Rapport från Prag

Nu är tävlingspremiären avklarad.
Var sjukt kul att åka kortprogrammet igår. Något jag ska försöka komma ihåg idag, eftersom jag oftast inte mår super precis innan man ska gå på isen... magen brukar vara lite i uppror.
Vi åkte iallafall ett bra program.. inte perfekt, men det sparar vi till Kina.
Fick inte betalt för alla element vilket väl kan diskuteras, men leder iallafall med ca 2 poäng.

Prag är förövrigt kallt och snöigt och invaderat av teamåkare med tanke på att det är 44 lag som deltar på tävlingen.
Tolv i seniorklassen, där även flera av topplagen på VM är med. Så det är hård konkurrens.
Håll nu tummarna för oss ikväll, tävlar runt tio-tiden.

RSS 2.0