Bli frisk!!!

Typiskt bortkastad dag..
En sån där dag som är slöseri av tid i livet.
Dåligt samvete för att jag inte har pluggat, dåligt samvete för att jag inte städat, dåligt samvete för att jag inte har tvättat.
Men om jag tänker på VM-guld känns det genast lite bättre att ha legat i sängen precis hela dagen.
Det är inte okej att vara superförkyld en vecka innan tävlingspremiär i Frankrike..
Största målet just nu är att bli frisk!!
Genreps uppvisning imorgon, hoppas, hoppas på att må såpass mycket bättre att jag kan åka då.

Förövrigt åker väldigt många av mina klasskompisar till Åre idag... ljuger om jag säger att jag inte är avundsjuk..


Skolsnack..

Idag var det en lite lagom lång skoldag.
Är hyffsat mycket lättare att fokusera på föreläsning i tre timmar än sju. Att det för ovanlighetens skull var en bra föreläsare kan ju ha gjort sitt också.
Plus den lilla detaljen att ämnet var anatomi.. kan stolt koncentrera att alla de latinska namnen som jag lärde mig under min massörutbildning, som jag trott varit som bortblåsta, kändes mycket mer bekanta än jag trodde.
Detta är inte en del av kursen som jag komme oroa mig för..

Annars hade jag sett framemot att få tillbaka våra projektrapporter idag. Igår fick vi ett mail med resultatet, och tydligen fick vi "bara" godkänt. På vår förra rapport, där vi fick VG, fick vi typ en enda negativ kommentar, och det var ordvalet på ett ställe. Så denna gången försökte vi göra mer eller mindre på samma sätt, och när det var dags för redovisning och opponering fick knappt några kommentarer alls. Det var inte heller bara vi som var förvånade över att det "bara" blev G, utan flera andra som läst vårt arbete blev också förvånade.
Hur som helst ska det bli himla intressant att se kommentarerna, antagligen måste vi ha gjort något stort fel som vi ännu är ovetandes om... Men naturligtvis var hon som lämnar ut rapporterna sjuk idag..
Gör ett nytt försök imorgon..

Nu blir det lite mat innan det är dags för träning..
6 isträningar kvar hemma i Sverige... iiiihh...


Bli frisk nu då...

Johan har vart sjuk sen i tisdagskväll, och det börjar bli rätt tråkigt.
Med sex isträningar kvar på hemmaplan innan avresa till Frankrike är det inte direkt läge för mig att bli smittad, så därför försöker jag hålla mig borta så mycket som möjligt från honom.. Tråkigt.. saknar mitt hjärta fast han finns på andra sidan väggen.
Idag har jag tagit de väldigt passivt. Känner små otäcka förkylningstecken i kroppen, så hoppas på att en vilodag skulle trycka tillbaka dem. Tror inte det är förkylning från Johan dock, han är inte förkyld, bara massa feber..

Rymde till mamma och pappa i morse, för att hålla mig borta från Johan och bli lite uppassad... fick både frukost och lunch och vi roade oss med att se på skidor och konståkning på TV. Har pluggat lite också, men som sagt var ju tanken att vila så mycket som möjligt.

Imorgon börjar en ny skolvecka.. inte lika intensiv som den förra, då jag tror morgondagen är den enda med föreläsningar hela dagen. Känns passande med tanke på att det som sagt är sista träningsveckan innan tävlingspremiär i Frankrike... lär inte bli så lugnt på träningsfronten alltså..

Nu ska jag bädda iordning åt mig här ute i soffan... åh, älskling... bli frisk nu då..!!!


Trööööööttt

Tuff vecka med tufft slut, heldag i ishallen.
Åkte hemifrån vid sju och kom hem vid sex.
Efter det har jag inte rört mig från soffan förrän nu.
Nu är det sängen en kopp te och Hope for Haiti galan..
Kan inte lova att jag inte somnar dock, helt färdig!!


Skolka?

Imorse gjorde jag något oplanerat..
Jag struntade i att åka till skolan, trots heldag med föreläsningar.
Det låter inte riktigt likt mig får jag säga, men den här veckan har inte varit speciellt rolig.
Heldagar med föreläsningar varje dag och sen direkt till ishallen. Det är inget kul att åka hemifrån vid åtta på morgonen och komma hem igen vid elva.. Man hinner inte ens fixa mat, för att inte tala om att få någon ordning på lägenheten. Johan är dessutom sjuk, och allmänt depp över att behöva vara ensam hela tiden.
Det är inget roligt att komma till träningen och bara längta efter att den ska ta slut så man kan åka hem och sova, jag vill komma dit och vara fokuserad och laddad för att göra mitt allra bästa.
Så imorse tog jag beslutet att stanna hemma, sova en timme extra och sedan själv försöka plugga in det som stod på dagens schema. Vi har haft dagens föreläsare en gång innan, och ska jag vara ärlig så satt jag mest hela föreläsningen och undrade varför jag inte var hemma och försökte läsa själv istället, för han rörde till det mer än förenklade det..
Ska jag vara ärlig har jag inte ens öppnat böckerna än, men jag har fått gjort mycket annat som stressat mig under veckan, bland annat tvättat och plockat undan i köket med disk och sånt, samt varit på biblioteket och fixat en fysiologi bok på svenska. Dessutom försöker jag samla lite pluspoäng hos Johan och gör pannkakor till honom just nu.. Vi vet ju alla hur det är med män och förkylning, jag behöver nog inte förklara hur ynklig han är =P



Angående idrottsgalan..

... så hade DN en artikel idag om att vi inte fick åka dit...

Läs den!! Kul ändå att se att det är många som har kommenterat.

Nu struntar jag i idrottsgalan och beger mig istället till en annan gala... ska snart möta upp bästa tjejerna i bästa laget och besöka P3 Guld galan som vi har fått chansen att gå på... Det tackar vi för =)


Idrottsgalan - årets lag

DN's nätupplaga denna morgon angående nomineringar till idrottsgalan ikväll:

ÅRETS LAG

Lina Andersson & Anna Olsson – (Längdskidåkning). VM-silver teamsprint. Kommer inte.
Svenska Bandylandslaget, herrar – (Bandy). VM-guld. Kommer
Svenska Fotbollslandslaget U21, herrar – (Fotboll). Semifinal i EM. Pierre Bengtsson kommer.
Robert Karlsson & Henrik Stenson – (Golf). Vann par-VM i Kina. Kommer.

DN tippar:
Svagt år, men VM-guld är ändå VM-guld så det borde bli bandylandslaget.

Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser det där. Vi har under året haft kontakt med ledningen för idrottsgalan då vi tyckte det hade vart bra reklam för oss att få komma dit och synas med alla andra elitidrottare. Svaret vi fick till varför vi aldrig blivit inbjudna var att konkurrensen i vår sport var för liten. Hon jämförde med innebandy och sa att det bara finns ett fåtal länder i världen som är bra nog att verkligen slåss om medaljerna,
Undrar om de glömde bort det när de nominerade bandylandslaget...
Sverige har tagit medalj i typ alla VM i bandy, och jag säger verkligen inte att de inte är värda ett pris, det är idrottsgalans sätt att resonera som jag inte förstå mig på.. Det finns ju inte direkt fler bra länder i bandy än i vår sport??
Vi efterfrågade inte heller någon nominering, utan vi ville bara få komma dit...




Vi har gjort det förut, vi gör det igen...

Nu var jag ju inte med på redovisningen av vårt förra projketarbete, så där kan jag ju inte ta åt mig så mycket ära. Men idag måste jag säga att det gick över förväntan.
Redovisningen flöt på, och vi fick nästan bara positiv kritik på opponeringen av vårt arbete. Ska bli himla spännande att se kommentarerna sedan. Vi klagade lite på att det varit bristfällig kritik på vårt förra arbete, så nu hoppas jag att läraren verkligen kommenterar flitigt.

När jag kom ut från skolan var det strålande sol. Man fick nästan lite vårkänslor.. okej, minus all snö då, men ändå. Lite väl tidigt i mitten av januari kanske.

Nu blir det lite kaffe och ett försök att få klart hemtentan. Fick klartecken på att det går bra att maila in den, vilket är himla skönt, för då slipper jag åka till skolan imorgon bara för det. Så nu återstår en sista kraftansamling om jag ska få till den där lediga fredagen jag tidigare pratat om..


Tidig morgon

Idag blev det en tidig morgon då pappa hämtade mig strax efter sju.
Jag kan inte förstu hur jag pallade att börja jobba klockan sju VARJE dag förut. Det är sjukt tidigt, man hinner ju knappt somna innan det är dags att gå upp igen.
Hursomhelst, åkte med pappa in till stan för att hämta bilen som varit på verkstad, och nu sitter jag i skolan och äter lite frukost.
Har gjort fin-fina små kort med stödord som jag ska ha på vår redovisning senare idag.

Igår var det lite miniuppvisning igen för några föräldrar, lite gamla åkare osv.
Önskar jag kunde visa en bild på våra nya klänningar, för de är verkligen något extra, men det får vänta tills efter första tävlingen.

Ska öva lite till nu.. muntlig redovisning är väl inte direkt min favorituppgift, men, men.. någon gång blir man väl bra på det också..


Back to reality

Ja då var ledigheten slut och det är skola som gäller igen.
Ingen jättehård vecka till att börja med. Inlämning av projektarbete idag och sedan lite fix inför redovisning på torsdag, också den där jäkla hemtentan också förstås, som naturligtvis inte är färdigskriven.
Men ändå relativt lugnt jämfört med vad jag tror kommer.
Nästa vecka börjar fysiologikursen och schemat ser späckat ut..
Dags att hälla i sig det sista av kaffet och bege sig till bussen.
Hoppas att ni får en bra måndag allihop!!


En dag på havet



   


Störningar i pluggandet

Jag är nöjd över mig själv, pluggandet går bra.
Har kört 45 minuter och har en LITEN paus nu.
Mindre nöjd är jag över att grannen valde att renovera just denna morgon, vilket resulterar i att han borrar i väggen ungefär var tredje minut, och däremellan spikar. Något störande.
Väntar bara på att Johan kommer få ett utbrott också, han är nog inte så nöjd över att hans sovmorgon blir störd sådär..


Pluggish

Här har ni duktiga Elli som gick upp med tuppen för att plugga.
Jag kan lova att jag fick ta till alla mina krafter för att inte ställa om klockan och sova lite till, men nu sitter jag här och har fått i mig en ordentlig frukost.
Biblioteket öppnar dock inte förrän tio så jag tänkte sätta igång här hemma istället. Hoppas på att komma igång ordentligt, och då kanske jag inte ens behöver mig ut i kylan utan kan stanna hemma ändå.
Ikväll ska vi på bröllop, outfit visas senare.

Ha en bra dag i kylan allihop.


Hemtenta...

ja.. det går inget vidare..
Idag kom äntligen mina böcker som jag väntat på sen innan jul, och tanken var att läsa en hel del idag, men ska jag vara ärlig är det inte många sidor som blivit lästa.
Planen inför imorgon blir att gå upp tidigt och gå bort till biblioteket och sätta sig där.
Inga bloggar/facebook som kallar på min uppmärksamhet utan bara jag och böckerna.
Värt ett försök iallafall.
Detta kan vara ett av de tråkigaste inläggen på bloggen hittills, men det finns en anledning till att jag delar med mig av planen. Fråga mig gärna imorgon hur det har gått, så får jag skämmas om jag inte håller den..


2010 blir ett GULDÅR!!

Om någon inte vet vad det är för Guld jag snackar om så är det VM-Guldet i Colorado Springs, den 10 April.



Igår började vi Guldåret på ett ypperligt sätt med premiäruppvisning för föräldrar och pojkvänner. Två program som man ska vinna VM med om tre månader ska vara långt ifrån perfekta nu, så naturligtvis finns det massor att jobba på, men det känns obeskrivligt skönt att ha gjort en minipremiär.

Idag har varit en slapp dag hittils, men nu är maten i magen och mellanmål packat och jag är redo för ytterligare några timmar i Landvetter.
Som sagt, år 2010 blir ett guldår. Hoppas ni är med oss på resan.


Dag 2

Första dagen av nya året är redan förbi. Den spenderades i sängen med x antal One Tree Hill avsnitt, samt en pizzadejt. Ungefär så som nyårsdagen brukar vara alltså.
Dag två av nya året blir desto mer aktiv då ishallen 8-17 står på schemat.
Välkommen 2010, GULDÅR!!


RSS 2.0