Low Carb High Fat

Åh... vill bara lägga mig och sova.
Var som sagt och hjälpte till på ett bröllop igår. Det var jättekul, men oj vad mycket vi hade att göra, och jag var inte hemma och i säng förrän vid halv sex imorse.
Inte så konstigt att jag är trött alltså.

Sitter och pluggar lite nu. Vi håller på med grupparbeten om olika modedieter, och min grupp håller på att granska LCHF.
Verkligen intressant!!

För er som kanske inte vet vad det är så står LCHF för Low Carb High Fat. Dieten innebär att man drar ner på kolhydrater, och om man lever på en strikt LCHF-kost försöker man undvika allt vad kolhydrater heter. Man ökar istället intaget av fett, och då framförallt mättat fett, som den sortens fett som i dagligt tal kallas det "dåliga fettet".
Vissa personer som lever på strikt LCHF kost nöjer sig exempelvis inte med att dricka röd mjök utan häller dessutom i en skvätt vispgrädde för att göra den ännu fetare.

Det finns egentligen inte så mycket "riktig" fakta om dieten, utan man får mest läsa folks olika åsikter.
Ledsen att säga det här, men många av de som uttalar sig om dieten på diverse forum med mer, verkar ju rent ut sagt dumma i huvudet.
De medför inte direkt att man får en bättre bild av dieten, som jag redan från början var ganska så negativt inställd till.

Om någon som läser min blogg har egen erfarenhet, eller känner någon som provat på dieten så får ni jättegärna kommentera här eller skicka ett mail: nilsson.ellinor@gmail.com

Just nu håller jag på att läsa om LCHF-kost för barn.
Det är riktigt skrämmande tycker jag att folk provar extremdieter på små barn som växer.

Återkommer senare när jag fått lite mer kött på benen inom detta område.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0